آشپزیخواص مواد غذایی

همه چیز درباره زیتون و خواص آن

همه ی ما انواعی از زیتون را امتحان کرده ایم. این میوه ی پر خاصیت که روغن آن هم استفاده ی فراوان دارد. تقريبا دو هزار نوع از آن در دنيا شناخته شده است. اما تنها حدود 110 نوع از آن در ايران كشت مي‌شود. زيتون در گذشته بيشتر در مناطق مديترانه، شمال آفريقا، جنوب شرقي آسيا، شمال تا جنوب چين، اسكاتلند و شرق استراليا كشت مي‌شد. منشا آن نيز احتمالا منطقه مديترانه بوده و از آنجا به نقاط ديگر دنيا راه يافته است. شما درباره خواص زیتون چه می دانید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با این میوه خوشمزه بیشتر آشنا شوید.

بررسی ارزش تغذیه‌ای زیتون

منافع سلامتی و پزشکی زیتون عمدتاً به خاطر وجود مواد مغذی، مواد معدنی، ویتامین‌ها و ترکیبات آلی همچون آهن، فیبر، مس، ویتامین E ، ترکیبات فنولی، اولئیک اسید و آنتی اکسیدان‌های مختلف است. اجازه دهید نگاهی گذرا به مزایای زیتون بیندازیم. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله خواص عناب را بخوانید. درصدهای مورد نیاز بدن در هر ۱۰۰ گرم زیتون.

ویتامین های موجود در زیتون

  • ویتامین ای ۱۹ درصد
  • ویتامین آ ۸ درصد
  • ویتامین کا ۲ درصد
  • ویتامین بی۶ ۲درصد

ارزش غذایی زیتون بر حسب درصد

  • چربی ۲۴ درصد
  • فیبر ۱۳ درصد
  • کالری ۱۲۵
  • پروتئین ۲ درصد

مواد معدنی موجود در زیتون

  • سدیم ۶۵ درصد
  • کلسیم ۵ درصد
  • مس ۶ درصد
  • آهن ۳ درصد

خواص کدام زیتون بیشتر است؟

– بهترين نوع زيتون، سبز رسيده و پرورده آن است.

– زيتون رنگ‌هاي مختلفي از جمله سبز، زرد، قرمز، بنفش و سياه دارد كه مهم‌ترين آنها زيتون سبز و سياه است. بر خلاف تصور مردم، زيتون سياه از رسيده شدن زيتون سبز به دست نمي‌آيد و نوع اين دو زيتون با هم متفاوت است.

حتما بخوانید
درباره ی انواع لوبیاها چه می دانید؟ + بررسی خواص لوبیا

– ميزان روغن و چربي زيتون سياه كمي بيشتر از زيتون سبز است؛ بنابراين طعم و بوي قوي‌تر و كالري و تا حدودي ارزش غذايي بيشتري دارد. هر عدد زيتون سياه 7 كالري و هر عدد زيتون سبز 5 كالري انرژي دارد.

خواص زیتون سبز یا سیاه؟

– زيتون بدون هسته قيمت گران‌تري دارد اما به دليل اينكه مركز آن خالي مي‌شود، بافت زيتون به مدت طولاني‌تري در تماس با آب نمك و مواد نگهدارنده قرار مي‌گيرد. در نتيجه طعم اصلي خود را از دست مي‌دهد و پس از مدتي نرم و لكه‮‌دار مي‮شود. پس بهتر است زيتون را با هسته خريداري كنيد.

خواص زیتون

زیتون میوه ای است که جز خودش، برگ و روغن آن هم خواص سرشار و مختلفی دارد. از این رو در ادامه به بررسی برجسته ترین خواص این میوه بهشتی می پردازیم:

استخوان‌های محکم با زیتون سبز

از خواص زیتون سبز، تراکم‌بندی بهتر استخوان‌هاست. به گفته متخصصان ارتوپد کاهش تراکم استخوانی در اثر افزایش سن و ضعف بروز می‌کند که شاخص بسیار مهمی در ابتلا به پوکی استخوان است.

خواص زیتون برای استخوان

در بعضی رژیم‌های غذایی دنیا نیز برای کاهش احتمال شکستگی استخوان‌ها، از زیتون استفاده می‌شود. اگر نگران پوکی استخوان هستید زیتون خطر ابتلا را کاهش می‌دهد.

سلامت قلبتان را با زیتون تضمین کنید

بیماری‌های قلبی یکی از شرایط مرگبار گسترده در سراسر جهان است. بنابراین افراد به دنبال روش‌هایی هستند که بتوانند سلامت قلب خود را بهبود ببخشند و در برابر تمامی فاکتورهایی که باعث ایجاد تصلب شرایین، حمله قلبی، بیماری‌های قلبی عروقی و سکته می‌شود، مبارزه نمایند. زیتون حاوی اسیدهای چرب تک غیر اشباعی است که اولئیک اسید نام دارد و می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری کند. روغن زیتون نیز دارای اولئیک اسید است و مسئول کاهش فشار خون است. کاهش فشار خون شانس ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

حتما بخوانید
رژیم بدون کربوهیدرات چیست؟ + معرفی ۱۱ ماده‌ی غذایی که در رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات باید حذف کنید

خواص زیتون برای رفع آلرژی های فصلی

کسانی که همه ساله درگیر آلرژی فصلی می‌شوند از خواص زیتون سبز غافل نشوند. نتایج مطالعات نشان می‌دهد زیتون ضدآلرژی است و از بروز آن جلوگیری می‌شود.

درمان برای آلرژی

زیتون همچنین احتمال درگیر شدن با آسم را کاهش می‌دهد.

میوه ای برای لاغری

تاثیر زیتون در کاهش وزن به خوبی نمایان است. با خوردن چند عدد زیتون، کمی قبل از غذا، احساس سیری خوشایندی می‌کنید. این کار موجب می‌شود مصرف غذای شما کاهش یابد و کمتر سراغ هله‌هوله بروید.

از دیگر دلایلی که زیتون برای کاهش وزن مفید است؛ کالری کم و حجم زیادی است که در معده شما اشغال می‌کند. افرادی که به طور مداوم از زیتون استفاده می‌کنند از چربی کمتری در پهلو و شکم برخوردار هستند. می‌توان اینطور گفت خاصیت زیتون سبز برای لاغری معجزه می‌کند.

برای رفع کم خونی خود از خواص زیتون سیاه بهره بگیرید

زیتون سیاه و سبز، به ویژه زیتون سیاه، سرشار از آهن هستند. می دانیم که وجود آهن در بدن، به گلوبول های قرمز خون در حمل اکسیژن در سراسر بدن کمک می کند. افرادی که دچار کمبود آهن هستند، میزان اکسیژن رسانی به بافت های بدن شان نسبت به حالت طبیعی کمتر است. از جمله نشانه ها و علائم کم خونی می توان به احساس ضعف و سرما، درد شکم، سردرد، نقص شناختی اشاره نمود. بنا بر آنچه گفته شد، افرادی که دچار کم خونی هستند، بهتر است زیتون را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

مشکلات پوستی خود را با خواص زیتون فراموش کنید

میوه هیجان انگیز زیتون به شادابی پوست کمک می‌کند. ماسک‌های پوستی و داروهای تقویت پوست از خاصیت زیتون سبز بهره می‌گیرند. شما می‌توانید به راحتی در خانه ماسک زیتون درست کنید و از تاثیر معجزه‌آسا آن روی پوست شگفت زده شوید. زیتون به دلیل وجود ویتامین A و ویتامین E همانند یک ضدآفتاب طبیعی عمل می‌کند و از آفتاب سوختگی جلوگیری می‌کند.

خواص زیتون برای پوست

 چه سن کمی دارید و با جوش‌های دوران بلوغ دست و پنجه نرم می‌کنید و چه دروان میان‌سالی را پشت سر می‌گذارید و می‌خواهید چین و چروک‌های پوستی را کاهش دهید‌؛ زیتون جواب شماست.

حتما بخوانید
بادام زمینی خوشمزه و خواص آن

راه های مصرف و استفاده از زیتون

زیتون پرورده: خوردن زیتون پرورده با غذا مقوی معده ، اشتهاآور و قابض می باشد. ایجاد بی خوابی می کند. شهوت را زیاد می‌کند و اسراف در خوردن آن باعث کم خونی و لاغری می‌شود.

ضماد میوه زیتون: این ضماد برای رفع پوسته شدن سر مناسب است.

عصاره زیتون: مصرف عصاره آبی رنگ زیتون، فشار خون را پائین می‌آورد.

جوشانده برگ زیتون: 20 عدد ( 50 گرم ) برگ زیتون را شسته و در یک لیتر آب به مدت 15 دقیقه بجوشانید و صاف شده آن را با مقداری قند مصرف نمایید ( به مدت 15 روز ) برای پائین آوردن فشار خون و نقرس و عوارض روماتیسم مفید است.

زیتون

صمغ درخت زیتون: این صمغ مقوی ذهن و حافظه و قوی از کندر است . برای سرفه مزمن و اخراج بلغم و رفع رطوبت جراحتها ( به صورت مرهم روی زخم ها گذارده می شود و موجب رویائیدن گوشت می شود ) مفید است.

روغن زیتون: برای کاهش کلسترول خون یک قاشق از روغن زیتون را هر صبح میل نمایید.

سخن پایانی

در این نوشتار با زیتون و برخی از خواص آن آشنا شدیم. زيتون معمولا در ابتداي تابستان شروع به گل دادن مي‌كند. سپس به تدريج ميوه آن تشكيل مي‌شود و در اواخر تابستان به مرحله برداشت مي‌رسد. ابتدا زيتون سبز كمرنگ است و به تدريج تيره شده که در اواخر پاييز رنگ آن كاملا سبز تيره می‌شود. این میوه ی مفید و خوشمزه را بخورید و از غواید آن بهره ببرید. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

حتما بخوانید
برنج آبکش ایرانی "خوشمزه و پر زحمت!"

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا