سبک زندگی

انواع مصالح ساختمانی سبک و مقاوم


فهرست مطالب


معرفی انواع مصالح ساختمانی

مصالح ساختمانی به متریال هایی گفته می شود که از آن ها در احداث و تولید سازه های مختلف استفاده می شود. در احداث یک بنا مصالح مختلفی به کار می روند که به صورت طبیعی یا مصنوعی و خام یا ترکیبی بوده و هر کدام دارای ویژگی های منحصر بفرد می باشند.

آشنایی با این مصالح به منظور ترسیم نقشه های ساختمانی و اجرای آن ها ضروری است، از این رو فعالان حوزه ساخت و ساز باید به خوبی با مواد و مصالح ساختمانی آشنا باشند تا سازه ای مقاوم و با دوام احداث نمایند.

رایج ترین مصالحی که از قبل تا امروز مورد استفاده قرارگرفته اند و همچنان جایگاه خود را در صنعت معماری و ساختمان سازی حفظ نمودند چوب، سیمان، فلز، آجر و بتن می باشند.

این متریال ها به دلیل مقاومت بسیار بالا و هزینه مقرون بصرفه در پروژه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در دنیای مدرن امروز مصالح ساختمانی نوین توسط صنعتگران تولید و به بازار عرضه می شوند که در مقایسه با مصالح قدیمی قابلیت ها و مزایای بی شماری دارند.

خاک رس:

انواع مصالح ساختمانی سبک و مقاوم

شاید یکی از اساسی ترین مصالح ساختمانی موجود در بازار، همین خاک رس باشد. این خاک که به طور طبیعی وجود دارد، پایه و اساس بسیار از دیگر مصالح می باشد. مثلا از خاک رس برای ساخت آجر، کاشی و ملات های مختلف استفاده می شود.

سنگ:

یکی دیگر از مصالح ساختمانی بسیار فوق العاده که در ساخت و ساز کاربردهای فراوانی دارد، سنگ است. سرتاسر کشور ما پر از معادن سنگ است که هر یک از آن ها برای بخش هایی از ساختمان سازی به کار می آیند.

سنگ ها را می توان بسته به جنسشان در جاهای مختلفی استفاده کرد. سنگ های مرمر، گراورتن و…در ساختمان سازی خیلی کاربرد دارند.

چوب:

اگر همین الان هم به محیط زندگی تان نگاهی بندازید، متوجه خواهید شد که یکی از مهم ترین مصالح ساختمانی موجود، چوب ها هستند. گرچه امروزه برای حفظ محیط زیست و عدم آسیب به درختان کمتر از چوب استفاده می شود اما هنوز هم یکی از مصالح مهم ساختمانی است.

چوب ها را از درختان مختلفی به دست می آورند و به همین دلیل کیفیت های متفاوتی دارند و طبیعتا در جاهای مختلفی از خانه استفاده می شوند.

انواع مصالح ساختمانی سبک و مقاوم

آجر:

یکی از مهم ترین و اساسی ترین مصالح ساختمانی، آجرها هستند. آجرها اصل و اساس یک خانه را تشکیل می دهند و بدون آن، نمی توان حریم ساخت. گرچه امروز، آجرها شکل و شمایل متفاوت تری به خود گرفته اند و تنوع خیلی زیادی پیدا کرده اند اما هنوز هم همان کاربرد را دارند:

ما آجرچینی را روی اسکلت ساختمان انجام می دهیم تا در نهایت چارچوب کلی ساختمان را داشته باشیم.

آجرها را می توان هم برای آجرچینی به کار برد و هم تزئین خانه! بله. درست خواندید!

امروزه از آجرهای نسوز و رنگی برای تزئین محیط های داخلی استفاده می شود چرا که استایل وینتیج و سنتی خاصی را القاء می کنند.

بتن:

شاید هیچ یک از مصالح ساختمانی به اندازه ی بتن ها کاربرد نداشته باشند. این ماده که از مخلوط آب و سیمان به دست می آید در مراحل سفت کاری ساختمان خیلی استفاده می شود. معمولا سیمانی که برای ساخت بتن به کار می رود، سینمان پرتلند است که رایج ترین نوع سیمان می باشد.

برای ساخت بتن، ترکیب آب و سیمان را با یک سری وسیله ی خاص هم می زنند تا حباب ایجاد نشود و به این ترتیب استقامت بتن افزایش پیدا کند.

آهن آلات:

شاید یکی از رایج ترین و اصلی ترین مصالح ساختمانی، کلیه آهن آلات باشند. از میلگردها گرفته تا تیرآهن ها، بخش مهمی از ساخت و ساز را در بر گرفته اند. آهن آلات مقاومت و استحکام بالایی دارند و معمولا برای افزایش مقاومت سازه استفاده می شوند. البته باید بدانید که این آهن آلات را معمولا به صورت آلیاژهای مختلف به کار می برد تا خواص آن را تقویت کنند و هم این که وزن آهن را پایین بیاورند.

شیشه:

از دیگر محصولات فوق العاده ای که به عنوان مصالح ساختمانی استفاده می شود، شیشه است. شیشه ها از قدیم الایام به عنوان محصولات تزئینی در خانه سازی استفاده می شدند اما امروزه، کاربردهای بیشتری پیدا کردند.

شیشه را معمولا از ماسه و سیلیکات که به شکل طبیعی در طبیعت موجود است به دست می آورند. شیشه های قدیمی، خیلی شکننده بودند و به سرعت دچار آسیب می شدند. اما امروزه و با استفاده از تکنولوژی های مختلف تلاش می کنند که این شیشه ها را به نوعی بسازند که مقاومت بیشتری داشته باشند و بتوان در جاهای مختلفی از ساختمان سازی، از آن ها استفاده کرد.

گچ:

یکی از اصلی ترین مصالح ساختمانی که در مرحله ی نازک کاری ساختمان به کار می رود، گچ است. گچ ها را که بیشتر برای نمای سازه استفاده میکنند، کافیست با آب مخلوط کنید.

مصالح ساختمانی جدید و سبک

معرفی مصالح ساختمانی نوین و مدرن:

معرفی انواع مصالح ساختمانی جدید یا مصالح ساختمانی مدرن و یا مصالح ساختمانی نوین .نسل جدید تکنولوژی امروزه به وادی مصالح ساختمانی نیز وارد شده و تفاوت های عظیمی در صنعت ساخت و ساز نسبت به سال های دور این فعالیت به وجود آورده است.هرکدام از این نوع مصالح ساختمانی ویژگی های مختص به خود را دارد و بدین ترتیب مدرنیته به بخش اجتناب ناپذیر تولید و استفاده از مصالح ساختمانی سرایت کرده.

مزایای اجمالی مصالح ساختمانی مدرن:

استفاده و به کارگیری این نوع از مصالح ساختمانی تفاوت های عمده ای در خروجی ساخت و ساز خواهد داشت.از مزایای کلی استفاده از آن می توان به کوتاه کردن زمان اتمام انواع پروژه های ساختمانی به نحوی محسوس و قابل توجه ، نام برد.همچنین کاهش هزینه های اجرا و نیز افزایش مقاومت کلی سازه از دیگر مزایای مصالح ساختمانی مدرن می باشد.در این بین سهولت در اجرا و روان تر شدن پروسه ساخت نیز برای بسیاری از کسانی که در صنعت ساخت و ساز حضور دارند،موضوع مهم و قابل توجهی است.مصالح ساختمانی جدید تمامی این مزایا را در پی خواهد داشت.شایان ذکر است که پروسه کیفیت در ساخت و اجرا مقوله ایست که با گذشت زمان گاها دستخوش تغییرات و تاثیرات منفی می گردد که به کار گیری مدرنترین مصالح ساختمانی می تواند ساختمان را از این مشکل نیز ساقط نماید.

انواع مصالح ساختمانی سبک و مقاوم

مصالح ساختمانی جدید در ایران

انواع مصالح نوین ساختمانی کدام است؟

مصالح نوین ساختمانی امروزه به کمک صنایع عمرانی آمده‌اند و منجر به پیشرفت این صنعت شده‌اند. انواع مصالح نوین ساختمانی که در سال‌های اخیر توسط مهندسین ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرد، به شرح زیر می‌باشد:

۱-آجر تصفیه کننده هوا

یکی از مصالح نوین و کاربردی ساختمانی، نوعی آجر است که امکان تصفیه هوا را دارا می‌باشد. این آجر آلودگی زیست‌محیطی را کاهش می‌دهد و با طبیعت سازگار است. عملکرد آجرهای تصفیه کننده هوا به نحوی است که هوای آلوده ورودی را فیلتر و مواد آلوده آن را حذف می‌کنند.

از این آجرها معمولا در قسمت بیرونی ساختمان استفاده می‌شود تا با تصفیه هوا، محیطی تمیز و پاک را به وجود بیاورد. آجرهای تصفیه هوا شامل دو لایه و عایق هستند و می‌توانند 30 درصد از ذرات ریز و 100 درصد از ذرات درشت را فیلتر و پاکسازی کنند.

۲-شیشه هوشمند

شیشه هوشمند یا مات شونده یکی دیگر از انواع مصالح نوین ساختمانی است و به شیشه‌ای گفته می‌شود که قابلیت تبدیل از حالت شفاف به مات و برعکس را دارد. در روز که نیاز به ورود نور خورشید است می‌توان شیشه را شفاف نمود و در شب برای ایجاد حریم خصوصی، آن را مات کرد. یکی دیگر از قابلیت‌های این شیشه، امکان پخش تصاویر است.

با استفاده از یک ویدیو پروژکتور می‌توان تصاویر را بر روی این شیشه نمایش داد. این شیشه‌ها در رنگ‌های طوسی، صورتی، برنز و غیره، به بازار عرضه می‌شوند و در حالت روشن، شفافیت بالایی دارند.

مصرف برق شیشه هوشمند، 5 وات در هر متر است و عمر مفید آن در حدود 10 سال می‌باشد. ساختار شیشه مات شونده از چند لایه تشکیل می‌شود. از پانل‌های شیشه هوشمند نه تنها برای درب و پنجره، بلکه به عنوان پارتیشن برای تفکیک فضا نیز می‌توان استفاده کرد.

۳- بتن خود ترمیم شونده

بتن یکی از مصالح مهم در ساختمان سازی است که استفاده از آن سبب افزایش استحکام سازه می‌گردد. اما یکی از مشکلات مربوط به بتن، آن است که در گذر زمان، در اثر ضربه یا تغییرات محیطی، ترک برمی‌دارد. به همین علت تکنولوژی بتن خود ترمیم شونده در میان مصالح نوین ساختمانی، از محبوبیت بالایی برخوردار است.

نحوه عملکرد آن به این صورت است که باکتری‌‌های موجود در بتن هنگام ترک خوردن بتن، فعال می‌شوند و در واکنش با رطوبت محیط و کربنات کلسیم به سنگ آهک تبدیل می‌گردند که همین امر منجر به ترمیم بخش‌‌های ترک خورده می‌‌شود.

۴-آجر هوشمند

آجر هوشمند یکی دیگر از انواع مصالح نوین ساختمانی است. اختراع نوعی آجر بتنی مستحکم که همگام با تغییرات آب‌ و هوا عملکرد آن نیز تغییر پیدا می‌کند، از دیگر مصالح نوین ساختمانی به شمار می‌آید. از لحاظ ظاهر، آجرهای هوشمند شبیه به لگوهای بازی هستند و به عنوان عایق سرما و گرما عمل می‌کنند.

به آن معنا که در هوای گرم به عنوان عایق گرما و در هوای سرد به عنوان عایق سرما تغییر کاربری می‌دهند. استفاده از آجرهای هوشمند، منجر به کاهش هزینه‌‌های برق خواهد شد. افزون بر آن سرعت ساخت‌ و ساز را نیز افزایش داده و در هزینه مصالح مصرفی، صرفه ‌جویی می‌کند.

۵- سیستم قاب‌ فولادی نورد سرد

سیستم قاب فولادی نورد سرد، یک سیستم ساختمانی کامل است که به ‌واسطه اتصالات پیچی تولید می‌شود. این سیستم ساختمانی متشکل از سه جزء اصلی، یعنی‌قاب‌ های فولادی سرد نورد شده، لایه عایق صوتی و حرارتی و صفحات تخته گچی برای پوشش رویه است.

این سیستم ساختمانی قابلیت ترکیب و انسجام با سیستم‌‌های دیگر همچون ساختمان‌‌های بتن آرمه را دارا است و کاربرد آن بیش‌تر برای ساختمان‌ های کوچک، دفاتر و خانه‌های دو طبقه می‌باشد.

۶- قالب عایق بتنی

قالب عایق بتنی یا به اختصار ICF سیستمی برای کار با بتن آرمه است. در بتن آرمه، بتن با میلگردهای تقویتی مسلح می‌شود تا مقاومت کششی و خمشی سازه را افزایش دهد. این قالب‌ها از عایق‌های حرارتی با استحکام بالا ساخته می‌شوند و به صورت دائمی به عنوان لایه داخلی و یا بیرونی در محل باقی می‌مانند.

انواع مصالح ساختمانی سبک و مقاوم

این پنل‌ها دقیقا مشابه آجرهای لگو در کنار هم، ساختار یک دیوار را تشکیل می‌دهند و حاصل این کار دیواری از بتن درجا است که با دو ماده عایق احاطه می‌شود. این سیستم‌ها از استحکام بسیار بالایی برخوردار هستند و از نظر مصرف انرژی نیز بهینه هستند.

۷- ایر کریت (بتن سبک گازی)

بتن هوادهی شده اتوکلاو، معروف به ایرکریت یا بتن سبک گازی، از مصالح ساختمانی سازی مدرن است. این مصالح با محیط زیست سازگار هستند و از مواد خام مانند شن، سیمان، آهک و گچ به عنوان عامل ایجاد پیوند و از آلومینیوم به عنوان عامل هوادهی در این مصالح استفاده می‌کنند.

این بتن حین پروسه تولید، در قالب‌های بزرگی ریخته و در اتوکلاو با بخار ساخته می‌شود. از مزایای ایرکریت می‌توان به مقاومت در برابر آتش سوزی اشاره کرد. ایرکریت سیستم ساخت کاملی است که امکان بنای سریع و مقرون به صرفه را فراهم می‌کند.

این سیستم از پنل‌هایی در ابعاد استاندارد و با کاربری‌های متفاوت تشکیل می‌شود‌ و در پنل‌های کف، دیوار حمال، سقف، پارتیشن و غیره کاربرد دارد. ابعاد دقیق محصول، سادگی اجرا و استفاده از مواد سبک، پروسه ساخت را تسریع می‌کند. این پنل‌ها استفاده از نیروی کار انسانی و مصرف مواد عایق را کاهش می‌دهند و در مناطق زلزله‌خیز، گزینه مناسبی به حساب می‌آیند.

۸- سقف مجوف بتن مسلح

سقف مجوف بتن مسلح از دیگر مصالح نوین ساختمانی است و متشکل از دو لایه بتن مسلح می‌باشد که حد فاصل میان آن‌ها از بلوک‌‌های سوراخ داری به نام U.boot پر شده است. جنس این بلوک‌‌های مکعبی از پلی اتیلن می‌باشد و در ابعاد مختلف بسته به نیاز ساختمان و نظر مهندسین متغیر خواهد بود.

این سقف برای مناطق لرزه‌خیز و ساختمان‌‌های چندین طبقه استفاده زیادی دارد. بکارگیری این نوع سقف به علت داشتن حالت فنری در اماکن زلزله ‌خیز، خسارات بسیار ناچیزی را به دنبال دارد.

۹- سیستم‌ های سقف کوبیاکس

این نوع فناوری نوین ساختمانی نیز مانند سقف مجوف بتن مسلح از دو لایه بتن ساخته شده و تنها تفاوت آن‌ها در مواد استفاده شده میان دو لایه بتن است. در این نوع سقف از گوی‌های هم اندازه از جنس پلی پروپیلن برای پر کرد خلا بین لایه‌‌های بتن استفاده می‌‌شود. تعداد و نحوه جایگذاری گوی‌‌ها به‌طور کامل، بستگی به نوع پروژه و نظر مهندسین معمار دارد.

این نوع فناوری نوین ساختمانی نیز مانند سقف مجوف بتن مسلح از دو لایه بتن ساخته شده و تنها تفاوت آن‌ها در مواد استفاده شده میان دو لایه بتن است. در این نوع سقف از گوی‌های هم اندازه از جنس پلی پروپیلن برای پر کرد خلا بین لایه‌‌های بتن استفاده می‌‌شود. تعداد و نحوه جایگذاری گوی‌‌ها به‌طور کامل، بستگی به نوع پروژه و نظر مهندسین معمار دارد.

۱۰- بلوک‌های چوبی عایق بندی شده

امروزه اکثر خانه‌ها در تمام دنیا براساس اصول ساختمان سازی مدرن ساخته می‌شوند و روش‌های جدید به خوبی جایگاه خود را تثبیت کرده‌اند. در این میان کمپانی بلژیکی روش ساخت منحصر به فردی با استفاده از بلوک‌های چوبی عایق بندی شده اختراع کرده است.

هدف از این روش، تحلیل فرآیند ساخت و ارائه راهکاری ساده و مقرون به صرفه است تا هر شخص بتواند خانه خود را با این روش بسازد. کیت خانه چوبی شامل بلوک‌های عایق بندی شده سیستم کف سفارشی، تیرها و سرطاق‌های عایق بندی است.

بدنه خارجی بلوک‌ها، تخته‌ای از جنس چوب فشرده مخلوط با صمغ طبیعی است. در داخل بلوک، پلی استایرن انبساطی به همراه افزودنی از جنس گرافیت با هدف عایق بندی استفاده می‌شود. در طراحی سیستم، روشی برای اتصال بلوک‌ها بدون نیاز به چسب پیش بینی شده است.

spider tire:

spider tire یک سیستم بتن‌ریزی جدید است که برای دیوارهای بتنی با هر نوع کاربردی مانند دیوار حائل، خانه‌های بتنی، استخرها، سقف و غیره طراحی می‌شود. این سیستم، یک چهاچوب موقت برای ایجاد اتصال تخته‌های چند لایه ایجاد می‌کند که با پیچ به یک‌دیگر متصل می‌شوند.

پس از عمل‌آوری بتن و رگه‌های تخته چندلا، با باز کردن پیچ‌ها قابل جداسازی هستند و می‌توان آن‌ها را در پروژه‌های بعدی مورد استفاده قرار داد. این سیستم، ساختاری در هم تنیده دارد که امکان جریان یافتن بتن را محقق می‌سازد و در نهایت دیوار بتنی یکپارچه و مستحکمی را ایجاد می‌کند.

صفحات عایق حرارتی XPS:

انواع مصالح ساختمانی سبک و مقاوم

این صفحات در واقع از جنس پلی استایرن و دارای یک بافت کاملا تو در تو و بدون حفره هستند که از آن‌ها عایق بسیار خوبی برای حرارت و رطوبت می‌سازد. از ویژگی‌های این صفحات می‌‌توان به مواردی همچون مقاومت فشاری بالا به دلیل عدم وجود حباب، جذب آب بسیار کم (در حدود ۰.۲ درصد)، عدم نفوذ مویینگی آب، امکان برش با هر ابزار تیز بدون نیاز به سیم داغ، ضریب انتقال حرارت بسیار پایین، نصب و اجرای بسیار راحت و تنها با چسب و یا پیچ اشاره کرد.

ماشین آرماتور بندی:

این دستگاه کاربردی همان‌طور که از نام آن برمی‌آید، برای تولید آرماتورهای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. با دستگاه آرماتوربند، سرعت کار افزایش می‌یابد و همچنین کیفیت آرماتورها نیز تضمین می‌شود. سیمی که برای آرماتوربندی در این دستگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد، از جنس گالوانیزه، استر و یا فولادی است. آرماتوربندی فونداسیون، دیوار، ستون و غیره با استفاده از ماشین آرماتوربندی انجام می‌‌شود.

بتن اسفنجی:

بتن اسفنجی از مخلوط شن، ماسه، سیمان و آب تولید می‌شود و به علت وجود فضای خالی در این بتن، آب امکان خروج از آن را دارد. مواد افزودنی که به این بتن افزوده می‌شوند، نقش مهمی در نفوذناپذیری، میزان مقاومت و زمان گیرش بتن ایفا می‌کنند؛ بنابراین می‌توان گفت مواد افزودنی عملکرد بتن اسفنجی را بهبود می‌دهند.

گاز سیلیس، خاکستر بادی و سرباره از جمله افزودنی‌هایی هستند که مقاومت بتن را در برابر ترک خوردگی و نفوذپذیری افزایش می‌دهند. بتن اسفنجی آب باران را به منابع زیرزمینی هدایت می‌کند و مانع از آب گرفتگی معابر و خیابان‌ها می‌شود. از این بتن می‌توان با هدف پرکردن ذخایر زیرزمینی، زیرسازی چمن‌ها، جلوگیری از یخ‌زدگی آب برف و باران در سطح زمین استفاده کرد.

بتن رسانای نور:

بتن عبور دهنده نور یکی از مصالح نوین ساختمانی است که باتوجه به شناخت عمومی از بتن، تصور این نوع از آن، کمی سخت به‌نظر می‌آید. در ساخت این بتن از سیمان و درصد کمی فیبر شیشه‌ای استفاده می‌شود. درصد استفاده از فیبر شیشه‌ای حدودا 4 درصد از وزن کل بتن است.

انواع مصالح ساختمانی سبک و مقاوم

بتن رومی:

از دیگر مصالح ساختمانی جدید که می توان در ساخت و ساز مورد استفاده قرار داد، بتن رومی است. بتن رومی در مقایسه با بتن معمولی، سبک‌تر، مقاوم‌تر و دارای طول عمر بیش‌تری می‌باشد. تفاوت این بتن با بتن معمولی، عدم استفاده از پرتلند در آن است.

ورق های پلی کربنات:

پلی کربنات از خانواده ترمو پلاستیک است. ورق‌های پلی کربنات نمونه‌ای از محصولات ساختمانی جدید هستند که می‌توان از آن‌ها به جای شیشه‌های معمولی استفاده نمود. ورق‌های پلی کربنات شفافیتی مشابه به شیشه دارند و مقاومت آن‌ها قابل توجه است.

یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این ورق، دارا بودن خاصیت UV باتوجه به این امر، استفاده از آن‌ها منجر به آن می‌شود که اشعه‌های مضر خورشید از آن‌ها عبور نکند. این ورقه‌ها وزن پایینی دارد و علاوه بر استفاده از آن‌ها به جای شیشه‌های معمولی، می‌توان برای اجرای سقف کاذب و ورودی پارکینگ‌ها نیز آن را بکار گرفت. ورق‌های پلی کربنات در رنگ‌های مختلف در دسترس عرضه می‌شوند.

سالید سرفیس:

سالید سرفیس یا پلی استون‌ها از جمله مصالح نوین ساختمانی هستند که به صورت پانل‌های مسطح موجود بوده و در صنعت ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ترکیب و ساخت این محصول از مواد شیمیایی مانند اکریلیت‌ها، بوکسیت‌ها، رنگدانه‌های پلاستیکی، رزین‌های پلی استر و سنگ‌های مرمر با خاصیت مرمریت استفاده می‌شود.

سالید سرفیس‌ها ظاهری شبیه به سنگ‌های تزئینی دارند؛ به همین علت می‌توان از آن‌ها به جای سنگ‌ها نیز استفاده کرد. از مزایای استفاده از پلی استون‌ها می‌توان به تنوع بالای رنگ در آن‌ها اشاره کرد.

سالید سرفیس یا پلی استون‌ها از جمله مصالح نوین ساختمانی هستند که به صورت پانل‌های مسطح موجود بوده و در صنعت ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ترکیب و ساخت این محصول از مواد شیمیایی مانند اکریلیت‌ها، بوکسیت‌ها، رنگدانه‌های پلاستیکی، رزین‌های پلی استر و سنگ‌های مرمر با خاصیت مرمریت استفاده می‌شود.

پانل کامپوزیت آلومینیومی:

این پانل‌ها که برای نماسازی ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند، از دو لایه ورق آلومینیومی که مابین آن‌ها پلی اتیلن قرارگرفته شده، تولید می‌شوند. پردازش این پانل‌ها بسیار آسان است و عملکرد مکانیکی بسیار خوبی دارند.

پانل کامپوزیت آلومینیومی در برابر عوامل محیطی مختلف از جمله گرد و غبار، تابش نور آفتاب، نم و رطوبت، ضربه، تغییرات دمایی، انجماد و انبساط، دوام و طول عمر بالایی دارد و جلوه زیادی به نمای ساختمان می‌دهد. این پانل‌ها در برابر حرارت و آتش دچار آسیب نمی‌شوند و دارای تنوع رنگی بالایی هستند.

بلوک سبک:

انواع مصالح ساختمانی سبک و مقاوم

در تشکیل بلوک‌های سبک، از آب، سیمان و دانه‌های مخصوص استفاده می‌شود. همان‌طور که انتظار می‌رود، این بلوک‌ها، بسیار سبک و در عین حال مستحکم هستند.

کاشی حرارتی:

کاشی‌های حرارتی که از دیگر مصالح نوین ساختمانی به حساب می‌آیند، به آن دسته از کاشی‌هایی گفته می‌شود که ایجاد حرارت می‌کنند. لعاب این کاشی‌ها رسانای جریان الکتریسیته است و هنگامی‌که اختلاف ولتاژ به آن داده می‌شود، کاشی گرم شده و حرارت تولید می‌کند. بدنه کاشی یک عایق حرارتی است و اختلاف ولتاژی که به لعاب اعمال می‌گردد، کاملا به حرارت تولید می‌شود و هدر نمی‌رود. این کاشی، دوام و مقاومت بالایی .‎بندی مناسبی برخوردار است

سنگ نورگذر:

سنگ نورگذر به عنوان یکی دیگر از مصالح نوین ساختمانی شناخته می‌شود. این سنگ‌ها علاوه بر زیبایی، می‌توانند به عنوان متریالی کاربردی نیز مورد استفاده قرار گیرند. از لحاظ کاربرد می‌توان از این سنگ برای نورپردازی در طراحی دکوراسیون داخلی استفاده کرد.

انواع مصالح ساختمانی سبک و مقاوم

ساندویچ پانل دکوراتیو:

ساندویچ پانل دکوراتیو از جمله مصالح نوین ساختمانی است که برای سقف، دیوار، کانکس و پارتیشن بندی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در تولید این پانل‌ها از ورق گالوانیزه به عنوان لایه رویی، فوم پلی یورتان به عنوان لایه میانی و فویل آلومینیوم در پشت پانل استفاده می‌شود.

الوار توده‌ای:

ساختار لایه لایه‌ای این الوارها منجر به استحکام و ماندگاری این محصول شده و آن را برای استفاده در پروژه‌های بزرگ آماده می‌سازد. از مهم‌ترین مزایای الوارهای توده‌ای، زیبایی خاص آن و کاهش انتشار کربن در فضا می‌باشد. از این محصول در پروژه‌های بزرگ در ترکیب با آهن و بتن استفاده می‌گردد.

پانل فیبر سیمان:

پانل فیبر سیمان از دیگر مصالح نوین ساختمانی محسوب می‌شود که در نماسازی ساختمان کاربرد دارد. فیبر سیمان به صورت پانل‌های سه بعدی بوده و با استفاده از فیبر، رنگ سیمان تولید می‌گردد. این محصول در ترکیب با نور و سایه، جلوه‌ای زیبا و منحصربفرد به نما می‌دهد.

آجر تشکیل شده از ته سیگار:

امروزه در بسیاری از کشورها ته سیگار، ماده زائد و بدون مصرف به حساب نمی‌آید؛ بلکه می‌توان از آن برای تولید مصالح نوین استفاده کرد. می‌توان ته سیگار را با آجر ترکیب کرد و ماندگاری و کارایی آن را افزایش داد. فرم رشته مانند سیگار علت اصلی افزایش مقاومت در آجر می‌باشد.

سیمان نورانی:

سیمان شبرنگ یا سیمان درخشان یک ماده مدرن یا به عبارتی یکی از مصالح نوین ساختمانی است که بدون نیاز به جریان برق، در زمان شب، می‌تواند در حدود ۱۲ ساعت از خود نور متساعد کند. مکانیزم این ماده به این صورت است که در طول روز نور خورشید را جذب کرده و در طول شب این انرژی ذخیره شده را به اطراف ساطع می‌کند.

چوب شفاف:

در دیواره سلولی چوب، الیاف سلولزی در جهت‌گیری‌های هندسی مختلفی یافت می‌شوند و خواص مکانیکی چوب تا حد زیادی به این جهت‌گیری‌ها وابسته است. پس از سلولز، رایج‌ترین ترکیب در ساختار گیاهان لیگنین است که علت اصلی چوبی شدن دیواره گیاه محسوب می‌شود.

مصالح ساختمانی جدید در اروپا

شکل ظاهری هر ساختمان، مانند شکل ظاهری هر شخصی، شخصیت و خصوصیات آن را به بیننده منتقل می کند. دیوار یا نمای خارجی ساختمان یکی از اصلی ترین قسمت های ساختمان است که باید به خوبی طراحی و اجرا شود تا بتواند ساختمان را به بهترین شکل نمایش دهد. اجرای نما و تجهیزات ساختمانی مدرن با روش اروپایی در دوره های مختلف با توجه به شرایط مختلف بسیار تغییر کرده و همین مسئله باعث ظهور سبک های مختلف نما در اروپا شده است.

معرفی معروف ترین تجهیزات ساختمانی جدید:

پس از ذکر تمام مزایای مصالح ساختمانی مدرن، برخی از معروف ترین انواع آن را به همراه کاربرد های آن ها معرفی خواهیم کرد. لازم به ذکر است که برخی از این مصالح ساختمانی در ایران به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند و کمتر مورد استفاده قرار داده می شوند اما پیش بینی می شود که تمام این مواد در سال های آینده در معرض دید قرار گیرند. اما مهم ترین گزینه هایی که می توانند معرفی شوند عبارتند از:

۱-بلوک های سبک

بلوک سبک شامل آب، سیمان و گرانول های خاصی است که در آن استفاده می شود، تراکم آن حدود 1700 کیلومتر بر متر مکعب است. این بلوک ها بسیار بادوام و در عین حال بسیار سبک هستند.

این بلوک ها به سرعت جای خود را در صنعت ساخت و ساز پیدا کرده اند. همچنین از نظر تأثیرات زیست محیطی ، باید بگوییم که بلوک های سبک بسیار سازگار با محیط زیست هستند و استفاده از آن ها بسیار اقتصادی است. همچنین نحوه استفاده از بلوک های سبک آسان است.

۲- کاشی های حرارتی جدید

نسل جدیدی از کاشی ها به نام کاشی های حرارتی وجود دارد که مقاومت بالایی دارند.

علاوه بر این این کاشی ها از قابلیت حرارتی بسیار جالبی برخوردار هستند. کاشی های حرارتی دارای لعاب هایی با خاصیت انتقال الکتریسیته هستند که منجر به تولید گرما می شود. آن ها تبدیل به تغییر ولتاژ می شوند. کاشی های حرارتی می توانند مقداری از گرما را در خانه ها (به ویژه در کف) تأمین کنند. پیش بینی می شود که در سال های آینده این فناوری پیشرفت های علمی بیشتری داشته باشد و بعید است جایگزین سیستم گرمایش از کف شود یا گاهی اوقات مسقف باشد.

انواع مصالح ساختمانی سبک و مقاوم

۳- عینک هوشمند جدید

شیشه جدید به تازگی وارد عرصه تولید انبوه شده است. این عینک ها با قابلیت مات یا شفاف تولید می شوند. با استفاده از این عینک ها می توانید در طول روز از نور خورشید استفاده کنید و بعد از تاریک شدن هوا کاملاً مات باشد. عمر مفید این عینک حدود 10 سال تخمین زده شده است. همچنین این عینک ها قادر به نمایش تصویر با استفاده از ویدئو پروژکتور خواهند بود.

مصالح ساختمانی جدید برای دیوار

۱-ملات دیوار‌چینی (سیمان، آهک همراه با شن یا ماسه)

ملات دیوار‌چینی شامل ترکیب شن و یا ماسه به همراه سیمان یا آهک می‌باشد که با مقدار معینی آب مخلوط شده‌اند. این ملات پیوند‌دهنده عناصر و اجزا سازنده دیوار می‌باشد. نقش اصلی ملات دیوار‌چینی، توزیع عادلانه نیروی وزن مصالح دیوار و نیرو‌های خارجی برروی تمامی سطح موجود می‌باشد. همچنین این ملات منجر به استحکام و مقاومت دیوار در برابر رطوبت، فرسایش و غیره می‌شود. از‌این‌رو باید دارای قوام لازم برای دیوارچینی باشد و سریعا مورد استفاده قرار بگیرد تا خشک نشده‌است.

اگر ملات مورد استفاده در دیوار‌چینی استحکام کمی داشته‌باشد، خطر نفوذ آب به دیوار و فرسایش دیوار افزایش می‌یابد. همچنین اگر ملات زیادی محکم باشد، باعث ترک‌خوردن بلوک‌های دیوار می‌شود.

۲-آجر و بهترین نوع آن برای دیوار‌چینی

آجر یکی از قدیمی‌ترین مصالح برای دیوار‌چینی شمرده می‌شود. آجر‌هایی که در گذشته استفاده می‌شدند ساختاری شبیه به خشت داشتند. آجر در واقع خشت پخته‌شده و فرم‌گرفته می‌باشد که برای دیوار‌چینی استفاده می‌شود.

آجر از ترکیب چسب مخصوص، خاک رس، شن، سیمان، آهک و سنگ تولید می‌شود. این مواد را با هم ترکیب‌شده و در قالب‎‌های مخصوص ریخته می‌شوند. سپس بعد از فشردگی و شکل‌گرفتن، آن‌ها را در کوره یا نور خورشید قرار می‌دهند تا به‌طور کامل خشک شوند. در دیوار‌چینی، آجر در انواع مختلف آهکی، اتوکلاو، سفالی، توخالی بلوکی و متخلخل وجود دارد. آجر‌ها در برابر سرما مقاوم بوده و کاربرد آن‌ها نیز نسبتا آسان است. این مصالح دارای مزایای خیلی خوبی نیز می‌باشند که از جمله آن‌ها می‌توان به هزینه خیلی پایین آن‌ها و استفاده آسان به دلیل کوچک بودن اشاره کرد. علاوه‌بر مزایا دارای معایبی نیز هستند که می توان به این موارد اشاره کرد. کوچک بودن اندازه آجر‌ها منجر به افزایش میزان بتن و سیمان (ملات) مصرفی برای دیوار‌چینی می‌شود و همچنین سرعت کار نیز بسیار پایین است.

آجر‌ها در انواع طرح‌ها و رنگ‌ها وجود داشته و به‌دلیل در دسترس‌بودن مواد اولیه آن‌ها، هزینه نهایی تولید شدن آن بسیار اندک بوده و به همین‌دلیل یکی از ارزان‌ترین و پر کاربرد‌ترین مصالح برای دیوار‌چینی به شمار می‌روند.

انواع مصالح ساختمانی سبک و مقاوم

۳-دیوار‌چینی با استفاده از سنگ

سنگ و ساختمان‌های سنگی از گذشته وجود داشته‌اند. سنگ را می‌توان یکی از قدیمی‌ترین و اولین مصالح ساختمانی معرفی کرد. از نظر ماندگاری نیز، سنگ یکی از با‌دوام‌ترین و مقاوم‌ترین مصالح دیوار‌چینی شمرده می‌شود. علت این امر، بافت کاملا متراکم آن می‌باشد.

نحوه دیوار‌چینی با سنگ معمولا به‌این‌صورت انجام می‌شود که از ملات سیمان به عنوان اتصال‌دهنده و در کنار هم قرار‌گرفتن سنگ‌ها در دیوار‌چینی استفاده می‌شود. به‌طور‌کلی سنگ‌ها از مصالح انعطاف‌پذیر بوده که علاوه‌بر مقاومت زیاد در برابر نفوذ آب، مستعد شوک حرارتی نیز هستند. متاسفانه قیمت بالا و وزن زیاد این مصالح سبب شده تا افراد به‌دنبال جایگزین ارزان‌تر و بهتری به‌جای سنگ باشند.

۴- دیوار‌چینی با استفاده از چوب

چوب نیز یکی از قدیمی‌ترین و لوکس‌ترین مصالح برای دیوار‌چینی به‌حساب می‌آید. انواع مختلفی از درختان از جمله کاج، سرو، صنوبر و چوب قرمز می‌توانند برای دیوار‌چینی استفاده شوند. تنه و چوب درختان پس از برش و فشرده‌سازی به‌صورت تخته برای چیدن دیوار استفاده می‌شوند. از مزیت‌های این مصالح برای دیوار‌چینی می‌توان به سهولت نصب، به‌صرفه بودن و نگهداری آسان آن‌ها اشاره کرد.

انواع مصالح ساختمانی سبک و مقاوم

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا