در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم بخارشوی چیست و در منزل شما چه کاربردی دارد و قبل از خرید بخارشوی به چه نکاتی باید دقت کنیم. در آخر نیز نکاتی را بیان خواهیم کرد تا بتوانید با رعایت آنها عمر دستگاه خود را افزایش دهید. این نکات خیلی کاربردی هستند پس تا آخر مقاله ما را همراهی کنید.
فهرست مطالب
- بخارشوی چیست؟
- هنگام خرید بخارشوی باید به چه نکاتی دقت کنیم؟
- معرفی انواع بخارشوی
- مزایای استفاده از بخارشوی چیست؟
- بررسی نکات مهم برای افزایش طول عمر بخارشوی
- بخارشوی برای تمیزکردن چه سطوحی کاربرد دارد؟
- سخن پایانی و سوالات متداول
بخارشوی چیست؟
بخارشوی دستگاهی است که بدون نیاز به هیچگونه مواد شویندهای و با استفاده از آب کار میکند.
آب داخل مخزن ریخته میشود و با استفاده از المنت حرارتی که داخل دستگاه است آب برای شما به بخار تبدیل میشود و روی سطح مورد نظر پرتاب میکند و آن سطح را برای شما تمیز میکند.
هنگام خرید بخارشوی باید به چه نکاتی دقت کنیم؟
گنجایش و ظرفیت مخزن دستگاه
نخستین نکتهای که هنگام خرید بخارشوی باید مد نظر قرار گیرد گنجایش و ظرفیت مخزن دستگاه میباشد. اکثر دستگاههای بخارشوی موجود در بازار بین 0.5 تا 2 لیتر ظرفیت مخزن دارند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بررسی نکات مهم هنگام خرید تلویزیون ال جی را بخوانید.
توان دستگاه
نکته دوم که هنگام خرید بخارشوی باید در نظر گرفته شود توان دستگاه است که هرچه توان دستگاه بالاتر باشد آب داخل مخزن زودتر به بخار تبدیل میشود و شما میتوانید کارهای خود را زودتر انجام دهید.
توان اکثر بخارشوهای موجود در بازار بین 1500 تا 2000 وات است.
قدرت پرتاب دستگاه
نکته دیگر که فوقالعاده مهم است قدرت پرتاب بخار میباشد. اکثر بخارشوهای موجود در بازار دارای قدرت پرتاب بین 2 تا 5 بار هستند. برای بخارشوها قدرت پرتاب بخار با واحدی به نام بار سنجیده میشود که به عنوان مثال کارچر 3.2 بار یا 3.5 بار میباشد در حالی که برای سونامی 4.5 بار و بایت روم حدود 4 بار قدرت پرتاب بخار دارد. درباره راهنمای خرید تلویزیونهای شیائومی بیشتر بخوانید.
ایمنی دستگاه
آخرین نکتهای که از اهمیت فوقالعاده زیادی برخوردار است و هنگام خرید بخارشوی باید در نظر گرفته شود ایمنی دستگاه میباشد. همواره توصیه میشود دستگاه بخارشویی را خریداری نمایید که به قفل کودک و سوپاپ اطمینان مجهز باشد. وقتی در مخزن دستگاه را میبندیم کامل قفل شود و تا وقتی دستگاه سرد نشده است قادر به باز کردن درب مخزن دستگاه نباشیم.
وزن بدنه
قبل از اینکه تصمیم خود را برای خرید یک مدل خاص نهایی کنید، حتما بخارشوی را در دست گرفته و میزان سنگینی و راحتی کار با آن را بسنجید.
بسیاری از افراد این فاکتور را نادیده می گیرند و بعد از خرید متوجه می شوند که نمی توانند با دستگاه به راحتی کار کنند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بهترین ماشین لباسشویی سامسونگ و راهنمای خرید را بخوانید.
ﻗﯿﻤﺖ
ﻫﺮ ﭼﻨﺪ ﻗﯿﻤﺖ دﺳﺘﮕﺎه، ﻋﺎﻣﻞ تعیین کننده در ﺗﺼﻤﯿﻢ ﮔﯿﺮی اکثر ﺧﺎﻧﻮاده ها برای خرید بخارشوی به حساب می آید، اما باید به این نکته توجه داشت که در بسیاری از موارد ارزان بودن قیمت دستگاه های بخارشور، به دلیل کیفیت پایین قطعات بکار رفته و عدم رعایت اصول ایمنی و استاندارد در تولید این دستگاه ها است. لذا سعی کنید از برندهای شناخته شده و معتبر خریداری کنید.
معرفی انواع بخارشوی
طی بخارشوی
به بخار شوهایی که سری (دسته) آن به بدنه متصل است، اصطلاحا طی بخارشوی گفته می شود. این نوع بخارشو ها برای نظافت و ضدعفونی کردن انواع کف منزل نظیر سرامیک، پارکت و سنگ، گزینه ای مناسب و مقرون به صرفه به شمار می آید.
بخارشوی دستی
بخار شوی دستی، در مقایسه با سایر انواع بخارشوی، از ابعاد و وزن کمتری برخوردار بوده و بیشتر برای تمیز کردن گاز، سرویس بهداشتی، کاشی های آشپزخانه ، کابینت و… مورد استفاده قرار می گیرد.
بخار شوی چند منطوره (چندکاره)
این نوع از بخارشوها دارای ابزار مختلف و سری های متعدد جهت پاک کردن سطوح هستند، این بخارشوی انتخابی کامل برای پاک کردن لکه ها از هر سطحی است. بخارشوی چند منظوره، دارای تنظیماتی از قبیل تنظیم ارتفاع دسته، تنظیم و کنترل فشار بخار آب برای فرش، موکت، شیشه و سرامیک است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله BTU چیست و در کولر گازی چگونه محاسبه می شود را بخوانید.
لوازم جانبی که همراه این دستگاه عرضه می شود آن را به یک غول وسایل نظافتی خانگی تبدیل می کند. بخارشوهایی که لوازم جانبی و سری های مختلفی دارند، اغلب برای تمیز کردن فرش ، دیوار و لوازم خانگی مورد استفاده قرار می گیرند.
بخارشوی مکش دار
این نوع از بخارشورها دارای دو مخزن مجزا بوده که مخزن اول مخصوص آب تمیزی است که به بخار تبدیل می شود و مخزن دوم آب کثیف جمع آوری شده از سطوح را در خود جای می دهد. بخارشوی با استفاده از قدرت مکش، آب کثیف تولید شده را داخل مخزن جمع آوری کرده و بدین ترتیب نیازی به خشک کردن سطح با استفاده از دستمال نیز نخواهد بود.
مزایای استفاده از بخارشوی چیست؟
- برای حذف لکه و بوی نامطبوع از سطوح
- برای شسشوی عمیق سطوح چرمی صندلی اتومبیل
- برای تمیز کردن تشک های صندلی، کفی ماشین و روکش ها
- برای چربی زدایی
- برای تمیز کردن شیشه اتومبیل.
- برای تمیز کردن داخل خودرو و بدنه آن
- برای زدودن گرد و غبار از دریچه.
- برای کاهش مواد آلرژی زا
- بهترین بخارشوی ها ترکیبی از ویژگی های مفیدی مانند انعطاف پذیری، تغییر پذیری فشار، تولید بخار و غیره است. اجازه دهید در مورد ده بخارشوی خانگی برتر بحث کنیم. این لیست شامل بخار شوی سنگین، بخارشوی دستی، بخارشوی معمولی و غیره می باشد.
بررسی نکات مهم برای افزایش طول عمر بخارشوی
در آخر چندین نکته را بیان خواهیم کرد که اگر این نکات رعایت شوند عمر مفید دستگاه بخار شوی شما افزایش خواهد یافت.
- نخستین نکته این است که هر بار که از دستگاه استفاده میکنید آب باقیمانده داخل مخزن را به طور کامل تخلیه کنید به طوری که هیچ آبی داخل مخزن دستگاه باقی نماند.
- نکته دوم که باید در نظر گرفته شود این است که بهتر است از آب مقطر و یا آب تصفیه شده و یا آب جوشیده سرد شده برای دستگاه استفاده کنید.
- پس از هر بار استفاده تمامی اتصالات و سری دستگاه را حتماً باز کنید و همین طور به حالت خود دستگاه را رها نکنید.
- دستگاه بخارشویی که خریداری میکنید دارای ظرفیت مخزن میباشد 0.5، 1 یا 1.5 لیتر که بر اساس آن مدت زمان مشخصی میتوان دستگاه را روشن نگاه داشت. وقتی به عنوان مثال ظرفیت مخزن دستگاه یک لیتر باشد شما میتوانید از این دستگاه به صورت مداوم بین 45 تا 50 دقیقه استفاده کنید.
- در صورت تمام شدن آب داخل مخزن باید به دستگاه استراحت داد. حداقل مدت زمان استراحت دادن به دستگاه باید نیم تا یک ساعت باشد و دوباره مخزن دستگاه را از آب پر کرده و از دستگاه استفاده کنید.
بخارشوی برای تمیزکردن چه سطوحی کاربرد دارد؟
همین اول کار بیایید ببینیم که اصلا بخارشوی برای تمیزکردن چه سطوحی کاربرد دارد. ازجمله سطوح قابلشستوشو با بخارشوی به تفکیک نواحی مختلف منزل عبارتاند از:
اتاق نشیمن
- کفپوشهای چوبسخت درزبندیشده (مثلا پارکت)
- کفپوشهای بتنی صیقلخورده (مثلا سرامیک و موزاییک)
- روکش مبلمان (پارچهای و چرمی)
- فرش و موکت (درحد لکهگیری)
آشپزخانه
- کفپوشهای جنس وینیل یا لینولِئوم
- گاز و فر
- لوازم آشپزخانه
- سینک ظرفشویی، شیرآلات و آبچکان
- کابینت و روکابینتی
سرویس بهداشتی
- لوازم چینی، کروم و فایبرگلاس
- کابین دوش
- سرامیک و بندکشی کاشیها
پنجرهها و پرده
- پردههای کرکرهای (افقی و عمودی)
- شیشه و قاب پنجره
دیوار و سقف
- تهویههای دیواری و سقفی
- دیوارهای رنگشده و کاغذدیواری (بااحتیاط و آن هم فقط درمورد کاغذدیواریهای قابلشستوشو)
- دیوارپوشها و سقفپوشهای آکوستیک
بخارشویها برای تمیزکردن محل نگهداری حیوانات خانگی و حتی تمیزکردن وسایل نقلیه هم کاربرد دارند. بهعلاوه برای تمیزکاریهای ظریفتری همچون براقکردن زیورآلات، گردگیری گلوگیاه، زدودن اثر چسب از روی کف و نظافت تجهیزات ورزشی هم قابلاستفادهاند.
از بخارشویها بهدلیل قابلیت ضدعفونیکردن سطوح و رفع بوی نامطبوع میتوان برای یخزدایی فریزر یا مثلا بیرون منزل برای تمیزکردن سطوح جلبکزده استفاده کرد. البته موارد کاربرد بخارشویها فقط به اینها محدود نمیشود و بسیار گستردهتر است.
سخن پایانی
شما در این مقاله با راهنمای خرید بخار شوی آشنا شدید. همچنین از انواع بخارشوی آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
در حالت کلی شما میتوانید خیلی از کارها مانند تمیز کردن انواع کفپوشها، شیشهها و پنجرهها، دیوار، پردهها، ضدعفونی کردن تشکها و پتوها، اتوی لباسها، شیرآلات، از بین بردن آهک روی اتصالات و سطوح، سطوح روغنی و چسبناک روی صفحه اجاق گاز و داخل فر و بسیاری از مکانهای ریز و درشت را با بخارشوی خود در یک چشم به هم زدن انجام دهید.
برندهای کرشر، آریته، سونامی و بایترون جزو بهترین مارکها برای خرید این کالا است.