شما هم حتما تا کنون نام چاکرا را شنیدهاید. اما آیا اطلاع دقیق از این واژه و موجودیت آن دارید؟ چاکرا کلمه ای سانسکریت و به معنای چرخ است. چاکراها مدام در حال چرخش هستند که به آنها نیروی حیات هم می گویند. اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در مورد چاکراها بدست آورید در این مقاله تا پایان همراه ما باشید.
بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: از تکنیک صندلی خالی چه میدانید؟
چاکرا چیست؟
چاکرا ها مراکز انرژی بدن هستند که انرژی مثبت و منفی را به خود جذب می کنند. آنها باعث تقویت و یا دگرگونی این مراکز انرژی می شوند. این مراکز انرژی، مراکز هفتگانه قدرتمندی هستند که در ستون فقرات در کالبد اثیری قرار دارند. و رابط بین روح و جسم هستند. کلمه چاکرا به معنی چرخ می باشد.
چاکراها همیشه در حال چرخش هستند و انرژی حیات یا پراناها را جذب خود می کنند. این انرژی از میان شبکهای از مجراهای باریک به نام نادی در سراسر بدن حرکت می کنند و جریان می یابند. چاکراها روی نادی اصلی قرار دارند. لازم به ذکر است که بدانیم در حدود ۷۲۰۰۰ نادی در کالبد انسان وجود دارد.
همان طور که گفتیم بدن دارای انرژی مثبت و منفی است. سمت راست بدن شامل انرژی مثبت و سمت چپ بدن شامل انرژی منفی می باشد. این انرژی ها در مسیر چرخشی چاکراها قرار می گیرند و بر آنها تاثیر می گذارند. هر یک از چاکراها رنگ مخصوص به خود را دارند و به صورت مارپیچ از مرکز آن به بیرون در حرکت هستند.
مطالعهی این مطلب را هم از دست ندهید: راهکارهایی برای تقویت خلاقیت در کودکان
معرفی چاکراها
1- چاکرای ریشه: در پایین ستون فقرات قرار دارد و رنگش قرمز است.
2- چاکرای خارجی: در پشت و تقریبا پنج سانتیمتری زیر ناف قرار دارد و رنگ آن نارنجی است.
3- چاکرا خورشیدی: چهار انگشت بالاتر از ناف است. به آن گوهر ناف می گویند و رنگش زرد است.
4- چاکرا قلب: در مرکز سینه و در امتداد قلب قرار دارد و رنگ آن سبز است.
5- چاکرا گلو: در سطح گلو قرار گرفته است و رنگ آن آبی است.
6- چاکرا چشم سوم (پیشانی): در پیشانی و بین دو ابرو قرار دارد و به رنگ نیلی است.
7- چاکرا فرق سر: در بالاترین قسمت سر قرار دارد و قوی ترین ارتعاشات انرژی بدن را زیر نظر دارد که رنگ آن بنفش است.
دربارهی خستگی عاطفی چه میدانید؟
چهار نوع چرخش چاکرا
- چرخش طبیعی ( زمانی که چاکرای شما کاملا عملکرد طبیعی خود را دارد و شما در سلامت کامل هستید )
- چرخش با کمکاری ( یکی از چاکراهای بدن شما کمکار است و این باعث بیماری بدنی یا ذهنی شما شده است )
- چرخش با پرکاری ( یکی از چاکراهای بدن شما پرکار است و شما از یک انسان طبیعی قدرت های بیشتری را کسب کرده اید )
- چرخش با هرج و مرج
برای مطالعه بیشتر: راهکارهایی برای کاهش استرس
وظایف چاکراها در بدن چیست؟
- جذب، گوارش و توزیع پرانا (انرژی حیاتی) در بخشهای مختلف بدن بر عهده آنهاست.
- کنترل، تقویت و مسئولیت درست کار کردن کالبد جسمانی و اعضای مختلف آن را برعهده دارند. غده درونریز به وسیله بعضی از چاکراهای اصلی تنظیم میشوند و انرژی میگیرند. با کنترل و دستکاری چاکراهای اصلی میتوان غده درونریز را تحریک یا مهار کرد. تعداد زیادی از ناخوشیها، تا حدودی ناشی از خوب کار نکردن چاکراها هستند.
- بعضی از چاکراها مراکز استعدادهای روانی هستند. فعالسازی چاکراهای خاص ممکن است باعث توسعه یافتن استعدادهای روانی خاص شود. برای مثال چاکراهای کف دست برای فعال کردن، آسانترین و امنترین چاکراها هستند. با فعال کردن چاکراهایی که در مرکز کف دستها قرار دارند فرد میتواند توانایی خود را در احساس کردن انرژیهای لطیف، هاله درونی، هاله تندرستی و هاله بیرونی توسعه دهد. این کار با تمرکز کردن به سادگی انجام میشود.
شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: طرز تهیه چند غذای رژیمی خوشمزه با مرغ
طریقهی پاکسازی چاکراها
زمانی که مجرای چاکراها بسته شود و یا از حالت تعادل خارج شوند، منجر به بیماری می شود. سرکوب کردن هر نوع احساسات و عواطف و شوک عصبی و هر نوع ناراحتی و لطمه روحی باعث می شود که چاکراها، یعنی مراکز انرژی حیاتی از حالت تعادل خارج شوند. رای برقراری تعادل مجدد، باید فورا هر نوع احساس ناخوشایند خود را شناسایی و هر نوع انرژی منفی را رها کنید تا چاکراها بتوانند دوباره متعادل شوند.
محیط خود را آماده کنید
اولین قدم برای تراز کردن آن ها ، یافتن مکانی بسیار آرامش بخش است که باعث بهبودی شما می شود. این مکان می تواند یک اتاق خواب آرام ، جایی در طبیعت یا هر مکان دیگری باشد که بتوانید آرامش پیدا کنید. هنگامی که تصمیم گرفتید چاکرا های خود را تراز کنید ، اقدامات خود را انجام دهید تا اطمینان حاصل کنید که این روند قطع نخواهد شد و هیچ نیرویی منفی نمی تواند که در تنظیمات انرژی شما دخالت کند. علاوه بر این ، می توانید یک موسیقی آرامش بخش پخش کنید ، غذا بخورید ، یا هر کار دیگری انجام دهید که تنظیم انرژی را راحت و آرامش بخش کند .
در یک حالت آرام و راحت قرار بگیرید
هنگامی که محیط خود را آماده کردید ، می توانید با دراز کشیدن یا نشستن در یک حالت راحت ، خود را آرام کنید. برخی از افراد دوست دارند موقعیت برگ نیلوفر آبی را که در مدیتیشن رایج است ، اتخاذ کنند ، در حالی که برخی دیگر ترجیح می دهند که روی پشت خود دراز بکشند. نکته مهم این است که شما باید راحت باشید و مجبور نباشید که حرکت کنید.
روی تنفس خود تمرکز کرده و به آرامی تنفس کنید
بعد از قرار گرفتن در حالت مورد نظر ، یک دقیقه به آرامی و عمیق نفس بکشید. این عمل چاکرا های شما را برای تنظیمات انرژی آماده می کند و ذهن شما را پاک می کند. اطمینان حاصل کنید که فقط به فکر تنفس و وضعیت بدن خود هستید. تنفس عمیق همچنین عضلات شما را شل می کند و تمرکز شما را تقویت می کند. یک روانشناس معتبر می تواند به شما کمک کند یاد بگیرید که چگونه به بهترین وجه می توانید بدن خود را آرام کنید و نفس عمیق بکشید.
روی بهبود هر یک چاکرا ها به صورت جداگانه تمرکز کنید
وقتی بدن شما کاملاً آرام شد، زمان آن رسیده است که چاکرا های بدن خود را بهبود بخشید. در بدن هفت چاکرا وجود دارد که از بالای سر شروع شده و در کشاله ران به پایان می رسد. روی هر یک از آن ها بطور جداگانه متمرکز شوید.
تصور کنید که یک حس گرم در بازدید از هر یک از آن ها و بهبودی آن وجود دارد. گرما را روی هر کدام از آن ها نگه دارید تا کاملاً بهبود یابد. به جای گرما، می توانید یک نور سفید را تصور کنید. هر دو روش در تراز کردن چاکرا های شما مؤثر هستند.
اطمینان حاصل کنید که چاکرا ها احساس خوبی دارند
بعد از اینکه همه آن ها را تراز کردید ، یک لحظه مطمئن شوید که همه آن ها درست احساس می شوند . برای یک لحظه بی سر و صدا بنشینید و سریعاً افکار خود را از یک چاکرا به حالت دیگر منتقل کنید و هر گونه تنظیم مورد نیاز خود را انجام دهید . سپس مجدداً روی تنفس عمیق تمرکز کنید و از هماهنگی همه چاکرا های خود لذت ببرید.
جهت آگاهی: مهارتهای کنترل خشم
سخن پایانی
در این نوشتار درباره چاکرا در بدن و نقش آن سخن گفتیم. دانستیم که هفت چاکرا اصلی در بدن ما وجود دارد. چهار تا از آن در قسمت بالایی بدن ما و سه تا از آن در قسمت پایینی بدن ما است. بخش بالایی حالات روحی ، عاطفی و معنوی ما را کنترل می کند. بخش پایینی هم وضعیت بدنی و شهودی ما را کنترل می کند. همه آن ها به بهزیستی کلی ما کمک می کنند. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.