اسفناج یک سبزی خوشمزه که در سفره ی ما ایرانی ها همواره جای داشته. خواص اسفناج برای اعضای داخلی بدن و سلامت و زیبایی پوست و لاغری در کنار درمان بیماری های مختلف بخشی از دنیای خاصیت اسفناج است. اسفناج به عنوان “سوپر خوراکی” در نظر گرفته می شود. این سبزی عموماً به عنوان سالم ترین و راحت ترین غذا برای انسان ها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین می تواند به شکل عجیبی با روش های مختلف خورده شود. در این مقاله با ما همراه باشید تا از خواص این سوپرخوراکی باخبر شوید. شاید بعد از آن تصمیم گرفتید رسپی های بعدش را تهیه کنید.
برای مطالعه بیشتر: خوشمزهترین غذاهای کردستان که نامشان را نشنیدهاید
مواد مغذی موجود در اسفناج
در صد گرم اسفناج خام موارد زیر موجود است:
- انرژی 20 کالری
- آب 90 گرم
- پروتئین 3 گرم
- چربی 0/3 گرم
- مواد نشاسته ای 3/5 گرم
- کلسیم 90 میلی گرم
- فسفر 50 میلی گرم
- آهن 3/2 میلی گرم
- سدیم 70 میلی گرم
- پتاسیم 470 میلی گرم
- ویتامین آ 6000 واحد
شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: طرز تهیه چند غذای خوشمزه با قارچ
بررسی چندی از خواص اسفناج
همانطور که پیش از این گفتیم، اسفناج لیست بلندبالایی از خواص مختلف در ابعاد متفاوت دارد. در این جا ما تنها به تعدادی از جالبترین خواص آن می پردازیم:
اسفناج برای پیش گیری از آکنه
خاصیت قلیایی اسفناج، از جمله مقدار غنی کلروفیل آن در مبارزه با باکتری ها موثر هستند که باعث آکنه می شوند. اسفناج همچنین غنی از ویتامین A است که برای کمک به پوست به هر نوع روشی، از جمله جلوگیری از سلول های مرده پوست که باعث مسدود کردن منافذ می شود و کاهش میزان چربی پوست ما و کمک به سلامت کلی به طور کلی، نشان داده شده است.
خواص ضد سرطانی اسفناج
اسفناج خواص آنتی اکسیدانی ضد سرطان و ضد التهاب دارد. یک کوه تحقیق وجود دارد که نشان می دهد اسفناج چگونه به مقابله با سرطان کمک می کند. اسفناج نسبت به حفاظت از DNA عمل می کند. فولات بالای موجود در اسفناج از طرح ژنتیکی ما در برابر تغییر در طول تقسیم سلول محافظت می کند، خطری که می تواند منجر به سرطان و ظهور زودرس پیری به شیوه های دیگر شود.
خواص اسفناج برای جلوگیری از کم خونی
اسفناج غنی از آهن است. اسفناج یک روش گیاهی عالی برای جلوگیری از کمبود آهن است.
کم خونی عموماً توسط گیاه خواران و یا افرادی که رژیم غذایی کمتری را می خورند، تجربه می شود. اسفناج یک پشتیبان اصلی در هر رژیم غذایی است که شامل کاهش گوشت می شود.
اسفناج برای درمان یبوست
چنانچه در این بخش از سلامت نمناک میخوانید از آنجا که اسفناج فیبر بالایی دارد، برای کمک به نظم روده مفید است. اگر شما از یبوست رنج می برید، اسفناج می تواند راه حلتان باشد. اسفناج خام، بهترین مواد آلی را برای تمیز کردن، بازسازی و احیا بخش روده را دارد.آب اسفناج خام – 100 میلی لیتر، و مخلوط کردنش با مقدار مشابه آب و مصرف دو بار در روز، شایع ترین موارد یبوست را ظرف چند روز درمان خواهد کرد.
رشد مو
یکی از فواید شگفت انگیز اسفناج این است که به رشد مو کمک می کند. پروتئین بالا، ویتامین A و مقدار ویتامین C موجود در اسفناج به بدن اجازه می دهد تا به درستی چربی پوست سر را تنظیم کند و کمک به جلوگیری از ریزش مو می کند. این عوامل همچنین به مو کمک می کنند تا سریع تر رشد کنند. این یک معامله بزرگ برای افرادی است که سابقه ریزش مو در خانواده شان را دارند. برای این که این کار را برای خودتان انجام دهید، یک دستور غذای خوب این است که یک فنجان آب اسفناج را بردارید، آن را با یک قاشق سوپ خوری عسل، روغن زیتون، روغن نارگیل، یا روغن کرچک مخلوط کنید و سپس مخلوط را به پوست سر خود بمالید و آن را برای سی تا شصت دقیقه نگه دارید.
خواص اسفناج برای سلامت استخوان ها
غنی از ویتامین K است، اسفناج استخوان ها را از خطرات عمومی محافظت می کند. اسفناج مشهور است که به استخوان ها کمک می کند مواد معدنی را جذب کنند؛ به این فرآیند کانی سازی استخوان گفته می شود. این کار همچنین به تاخیر یا جلوگیری از ظهور پوکی استخوان کمک می کند.
خواص اسفناج برای بینایی و چشم
اسفناج حاوی بتا کاروتن، زاگزانتین، لوتئین و کلروفیل است که همه باعث بهبود بینایی و تقویت سیستم ایمنی بدن شما میشوند. لوتئین و زاگزانتین در ماکولا ذخیره شده است، که بخشی از شبکیه است که بهعنوان ضد آفتاب طبیعی عمل میکند و از چشم شما در برابر نور محافظت میکند.
پوست سالم و زیبا
میزان بالای ویتامین A به مرطوب ماندن پوست کمک می کند. علاوه بر این، مقدار بالای ویتامین C در اسفناج به حفظ مناسب محتوای چربی پوست ما کمک می کند. ویتامین A اسفناج به تولید چربی کمک می کند و این باعث می شود که موهای براق و زیبا داشته باشیم.
بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: طرز تهیه چند غذای رژیمی خوشمزه با مرغ
طبع و مصلح اسفناج
گفته میشود که طبع اسفناج با مزاج گرم و سرد سازگار است و در تمام فصول سال، میتوانید این سبزی مقوی را مصرف کنید. اما افراد سردمزاج، بهتر است همراه با اسفناج، از مواد یا ادویههای گرمی مثل فلفل یا دارچین استفاده کنند.
با این دستور تهیهها از اسفناج لذت ببرید
اسفناج یکی از انواع سبزیجاتی است که به آسانی و با خوشمزهترین شیوهها میتوانید از آنها در تهیهی انواع مختلفی از غذاها برای صبحانه، نهار، شام، یا به عنوان دسر و سایر خوراکیها استفاده کنید.
خورش آلو اسفناج
یکی از غذاهای خوشمزهای که با اسفناج تهیه میشود، خورش آلو اسفناج است که البته طرفداران زیادی هم دارد. برای تهیه این خورش باید اول پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا کاملاً طلایی رنگ شود. سپس گوشت یا مرغ را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید.بعد هم مقداری آب داخل مواد بریزید تا گوشت خوب بپزد. اسفناجها را نیز بعد از شستن و خردکردن همراه مقداری روغن کمی سرخ کنید. اسفناج سرخشده را همراه تعدادی آلوی خیس شده، درون خورش بریزید. بعد از نیم ساعت غذا آماده است و میتوانید آن را نوشجان کنید.
بورانی اسفناج
برای تهیه این بورانی اول اسفناج را خوب شسته و درون آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود. سپس اسفناجها را درون ظرفی ریخته و بگذارید با حرارت کم بپزد و آب آن گرفته شود.در آخر اسفناجها را له کنید و با مقداری نمک و یک حبه سیر لهشده درون ماست بریزید و میل نمایید.
البته میتوانید اسفناج را بعد از شستن و خشککردن با چاقو ریزکرده و بهصورت خام درون ماست بریزید.
کوفتهریزه با اسفناج
یکی دیگر از غذاهایی که میتوانید با اسفناج درست کنید، خورش کوفتهریزه و اسفناج است. برای تهیه این غذا اول مقداری لپه را درون آب بپزید، وقتی خوب پخت و آبش کم شد، آن را کنار گذاشته، مقداری گوشت چرخ کرده را با نمک و فلفل خوب ورز دهید بعد بهصورت کوفتههای ریز درآورده و درون روغن سرخ کنید.اسفناج را هم که خوب شسته و خرد کردهاید اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مقداری آرد برنج را با آبغوره خوب مخلوط کنید، این مخلوط را همراه با مقداری آب به مواد اضافه کنید، سپس لپههای پخته را هم اضافه کرده و بگذارید تا بجوشد و خورش به روغن بیفتد و خوب بپزد.
این محتوای مفید را هم دنبال کنید: دستور تهیه غذاهای خوشمزه با بادمجان
سخن پایانی
در این مقاله درباره خواص اسفناج سخن گفتیم. این گیاه شگفت انگیز که از پوست و مو گرفته تا استخوان ها برای انسان سرشار از فایده است. بصورت خام در اسموتی ها و سالادها و بصورت پخته در غذاهایتان از ان استفاده کنید و از این منبع مغذی لذت ببرید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم تجربیات و نظرات خود را در کامنت بنویسید.