آشپزیسبک زندگی

خوشمزه‌ترین غذاهای کردستان که نامشان را نشنیده‌اید

 آیا تا کنون به کردستان سفر کرده‌اید؟ اگر قصد سفر به کردستان را دارید فرصت خوردن غذاهای محلی را از دست ندهید. این منطقه کردنشین در بافتی کوهستانی قرار دارد. نتیجتاً آب‌و‌هوا آن برای رویش انواع گیاهان به خصوص در فصل بهار مناسب است. اگر دوست دارید خوشمزه‌ترین غذاهای کردستان را بیشتر بشناسید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: طرز تهیه چند غذای رژیمی خوشمزه با مرغ


آش دانه کولانه (دانە کوڵانە)

برای پختن آش دانه کولانه از گندم، نخود، لوبیا، عدس، پیاز، مرزه خشک، قلم گوسفندی و ادویه‌هایي مثل زردچوبه، نمک و فلفل قرمز استفاده میکنند. جالب اسـت بدانید کـه این آش یک غذای مناسبتی اسـت. در واقع آنرا در زمان رویش نخستین دندان شیری کودک می‌پزند و بین اقوام تقسیم میکنند.

این غذا طبق معمول در فصل‌هاي‌ سرد سال پخته می شود. شـما میتوانید بعد از این کـه آش کاملا پخته شد از کوفته‌هاي‌ قلقلی هم در آن بـه جای قلم استفاده کنید.


این محتوای مفید را از دست ندهید: طرز تهیه چند غذای خوشمزه با قارچ


ترین غذاهای کردستان: یکاوه (یەکاوە)

یه کاوه هم با برنج و هم بلغور درست میشود، ماده اصلی بعد ازآن گوشت می باشد کـه بیشتر گوشت گوسفندی بوده، در اوایل آن را باشیر تهیه می کردند. گوشت گوسفندی را کـه در پاییزکشتار می‌کردند، به طور کامل میپختند تا آب آن تمام شود و در داخل روغن تفت میدادند و داخل ظرفهای سفالی نگه‌داری می‌کردند برای فصل سرما بـه این گوشت «قاورمه » می‌گفتند.همراه با پیاز داغ و کشمش و خرماو قاورمه یه کاوه را طبخ می کردند.

یکاوه

غذای مناسبی برای اکثر فصل هاي‌ سال مخصوصا فصل هاي‌ سرد سال اسـت. در آن می توان بـه جای گوشت قرمز از گوشت سینه مرغ نیز استفاده کرد.

خورشت ریواس

ریواس یک سبزی خوشمزه، سرشار از ویتامین A و مناسب برای تقویت بینایی است که در بخش کوهستانی کردستان می‌روید. از آن در غذاهای پرطرفداری مثل خورشت ریواس استفاده می‌شود. برای پخت این خورشت باید پوست ریواس را جدا کنید. آن را به همراه پیاز، گوشت گوسفندی و روغن تفت دهید و در انتها برای بهتر شدن طعم غذا به آن فلفل، نعناع، نمک و جعفری اضافه کنید. اگر از خوردن غذاهای ترش لذت می‌برید در سفر به کردستان این خورشت را امتحان کنید.


درباره‌ی مفهوم چاکرا چه می‌دانید؟


خوشمزه‌ترین غذاهای کردستان: شلکینه (شلکێنە)

شلکینه یکیدیگر از غذا هاي محلی کردستان اسـت. شلکینه را بـه مقدار زیاد طبق معمول روی ساج درست می کنند کـه خیلی زیبا و نازک درست میشود. این غذا؛ یک غذای سنتی مخصوص مهمانی‌هاي‌ دسته جمعی مردم سنندج در فصل بهار اسـت.

اما میتوان در فصل‌هاي‌ دیگر و بـه مقدار کم با توجه بـه شرایط گفته شده آنرا در خانه نیز درست کرد. این غذا سرشار از خاصیت اسـت زیرا در طبخ آن تخم مرغ و شیر و آرد وجوددارد و میتواند یک میان وعده مناسب بـه خصوص برای کودکان باشد.

شلکینه

شلکینه را بر طبق سنت مرسوم با کره حیوانی چرب کرده و میخورند. برطبق ذائقه هنگام خوردن میتوان بـه آن شکر اضافه نمود کـه این امر سلیقه‌اي اسـت.


برای مطالعه بیشتر: معرفی خوشمزه‌ترین غذاهای گیلان


خورش گیلاخه

به دلیل رویش گیاهی خاص به نام گیلاخه در استان کردستان تهیه خورش از این گیاه رواج دارد. گیاه گیلاخه دو قسمت پیازچه و برگ دارد و پیازچه آن منبع غنی فیبر است. به جز این گیاه از گوشت، پیاز، لوبیا قرمز، لیمو عمانی و تره یا جعفری یا گشنیز نیز در تهیه این غذا استفاده می‌کنند.

خوشمزه‌ترین غذاهای کردستان: آش دوغ کردی

آش دوغ تقریبا در تمام شهرهای ایران طبخ می‌شود. تهیه این آش در کردستان کمی متفاوت است و سبزی آش (گشنیز، تره، نعنا)، نخود پخته، برنج نیم دانه، دوغ، ماست چکیده، تخم‌مرغ مواد اولیه آن هستند.

آش دوغ

در شهرستان بیجار گروس این آش را با استفاده از دوغ، رشته آش، اسفناج یا تره و یا گیاه گوشت برخیله و سیر تهیه می‌کنند که به آش دوغ گروسی شهرت دارد.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: معرفی خوشمزه‌ترین غذاهای گیلان(2)


آش برویشین تورش

آش برویشین ترش از متداول‌ترین غذاهای محلی کردستان است و به عنوان پیش غذا و یا غذای اصلی سرو می‌شود.

بوریش تورش

مواد اولیه برای تهیه این آش عبارتند از: بلغور، لپه، پیاز، ادویه، نمک و روغن. همچنین برای ترش شدن طعم آش به آن سرکه و زرد آلو نیز اضافه می‌کنند.

خوشمزه‌ترین غذاهای کردستان: آش هالاو

آش هالاو که آبگوشت غوره نیز خوانده می‌شود یکی از غذاهای استان کردستان به ویژه شهر سنندج است و معمولا در پاییز و زمستان طبخ می‌شود. نخود، برنج، گوشت ماهیچه، چغندر، پیاز، برگ چغندر، آبغوره و زعفران مواد اولیه آن را تشکیل می‌دهند. به هنگام سرو، گوشت آن را با نخود می‌کوبند و در کنار بادمجان مصرف می‌کنند.


جهت آگاهی: دستور تهیه‌ غذاهای خوشمزه با بادمجان


کلانه (که لانه)

کلانه ترد و خوش‌طعم است. سبزیجات مخصوص مثل پیازچه را خرد کرده و میان خمیری مخصوص و نازک می‌گذارند و سپس با روغن حیوانی یا کره سرخ می‌کنند.

کلانه

یکی از دلایل خوشمزگی این غذا پخت آن روی ساج (نوعی سینی مخصوص) است. کلانه برای کسانی که به غذاهایی مثل پیتزا علاقه دارند می‌تواند پیشنهاد ویژه‌ باشد. در کردستان، خوردن این وعده ساده و خوش‌طعم را از دست ندهید.

سخن پایانی

در این مطلب درباره خوشمزه‌ترین‌ غذاهای محلی کردستان خواندیم. این غذاها با ترکیب مواد اولیه کاملاً طبیعی و سالم درست می‌شوند و سبزیجات محلی مثل گزنه، سیر، نعناع، پیازچه و… پای ثابت بیشتر غذاهای این سرزمین پهناور هستند. اگر به کردستان سفر کردید، این غذاها را هم حتما امتحان کنید. امید دایم این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا