آشپزی

آموزش طرز تهیه چند مدل غذا با بادمجان + دستور تهیه + معرفی 6 مدل غذا با بادمجان

بیشتر افراد طرفدار پَر و پاقرص بادمجان هستند. اما به جرئت می‌توان گفت که در سفره‌های ایرانی تنوع غذاهای دارای بادمجان خیلی کم است. بادمجان برای پخت غذاهای شگفت‌انگیز آفریده شده. بادمجان یکی از صیفی جاتی است که خواص دارویی فراوانی دارد و علاوه بر آن می توانید با بادمجان غذاهای متنوع و خوشمزه ای تهیه کنید که ما در این مقاله تلاش کردیم لیستی از بهترین انواع غذا با بادمجان را برای شما آماده کنیم همراه ما باشید.


فهرست مطالب


معرفی و دستور تهیه 6 مدل غذا با بادمجان

1- بادمجان شکم پر

یکی از خوشمزه ترین غذاهایی که می توان با بادمجان تهیه کرد بادمجان شکم پر است که یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی می باشد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله غذا با قارچ را بخوانید.

مواد لازم :

  • ۴ تا ۸ بادمجان
  • ۲۲۷ گرم گوشت گاو چرخ کرده
  • یک دسته جعفری تازه
  • گوجه‌فرنگی
  • ۱ پیاز کوچک
  • چند حبه سیر
  • ۷ قاشق غذاخوری روغن نباتی
  • ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی
  • ادویه
  • پودر فلفل چیلی، نمک
 بادمجان شکم پر

دستور طرز تهیه بادمجان شکم پر:

  • ابتدا پیاز را با ۲ قاشق غذاخوری روغن نباتی در یک تابه سرخ کنید تا طلایی شوند.
  • سپس سیر خرد شده را به پیاز سرخ کرده اضافه کنید.
  • ادویه‌ی مورد علاقه و پودر فلفل چیلی را اضافه کنید و هم بزنید.
  • گوشت گاو چرخ‌کرده و گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و اجازه بدهید بپزد تا گوشت به رنگ قهوه‌ای دربیاید.
  • سپس رب گوجه‌فرنگی و نمک را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • جعفری خردشده را به تابه اضافه کنید. چند دقیقه دیگر مواد را حرارت دهید.
  • در یک تابه‌ی دیگر، ۳ قاشق غذاخوری روغن نباتی بریزید، هر بادمجان  را از وسط یک برش بزنید و بعد آن را سرخ کنید.
  • یک تابه‌ی بزرگ‌تر بردارید، ۲ قاشق غذاخوری روغن نباتی به آن اضافه کنید و نیمی از گوجه‌فرنگی‌های برش خورده را داخل آن بریزید.

نکته : قبل از رفتن به مرحله‌ی بعدی، کمی صبر کنید تا بادمجان و مخلوط گوشت گاو خنک شود.

  • با مخلوط گوشت گاو بادمجان را پر کنید و با خلال دندان‌های چوبی آن‌ها را ببندید.
  • بادمجان را روی لایه‌ی گوجه‌فرنگی قرار دهید.
  • باقی گوجه‌فرنگی‌های خرده شده را روی بادمجان‌ها قرار دهید.
  • درب تابه را بگذارید.
  • حرارت را در حالت متوسط بگذارید و اجازه بدهید غذا به مدت ده دقیقه بپزد.

2- ریزوتوی لیمو و بادمجان

ریزوتو، یک از غذاهای مخصوص شمال ایتالیا است که از برنج و خامه تشکیل می‌شود. ریزوتو را معمولا به‌عنوان غذای اصلی سرو می‌کنند. این غذا همراه با ترکیبی مایع که می‌تواند شامل گوشت، ماهی یا سبزیجات باشد پخته می‌شود.

ریزوتوی لیمو و بامجان

بامجان‌های دودی بعلاوه طعم قوی و تازه لیموترش و ریحان می‌توانند در طرز تهیه برخی ریزوتوها غوغایی به پا کنند و یک غذای منحصربه‌فرد و وسوسه‌کننده به نام ریزوتوی لیمو و بادمجان (Lemon and aubergine risotto) را به وجود بیاورند که مورد پسند همگان قرار می‌گیرد.

مواد لازم:

بادمجانروغن زیتون، نمک، فلفل سیاه، پیاز ریز خردشده، سیر له‌شده، برنج ریزوتو، سرکه سفید، آب سبزیجات گرم، پوست لیموی رنده‌شده، آب لیمو، کره، پنیر پارمیسان رنده‌شده و برگ‌های ریحان.

طرز تهیه:

دور قسمت بالایی بادمجان فویل بپیچید و آن را مستقیما برای ۱۰ تا ۱۲ دقیقه روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا گریل شوند. بادمجان را گاهی زیر و رو کنید تا همه سمت آن به‌طور یکسان کباب شود. در انتها بادمجان درست مانند بادمجان میرزاقاسمی باید بوی دود بگیرد و پوستش کاملا ترک بردارد و بسوزد.

بادمجان را از حرارت بردارید و با استفاده از چاقو به‌صورت طولی، یک برش در آن بزنید. گوشت نرم‌شده بادمجان را از پوست جدا کنید و با چاقو، آن را خرد کنید و کنار بگذارید. یک بادمجان دیگر بردارید و حلقه حلقه کنید. سپس آن‌ها را در روغن زیتون تفت دهید تا طلایی و برشته شوند.

نکته: بادمجان‌ها را به یک ظرف دیگر انتقال دهید، به آن‌ها نمک بزنید و اجازه دهید تا خنک شوند.

برای درست کردن ریزوتو، پیاز و روغن را در یک ماهیتابه بریزید و آن‌ها را سرخ کنید تا نرم و نیمه شفاف شوند. سیر را به پیازها اضافه کنید و برای ۳ دقیقه دیگر تفت دهید. شعله گاز را زیاد کنید و آب و برنج ریزوتو را در ماهیتابه بریزید و هم بزنید تا کاملا به روغن آغشته شوند. سرکه سفید را به مخلوط ریزوتو بیفزایید و برای ۲ تا ۳ دقیقه بپزید تا کاملا تبخیر شود. شعله گاز را کم کنید.

در ادامه آب سبزیجات را کم‌کم به مخلوط ریزوتو اضافه کنید و توجه داشته باشید که هر بار، قبل از افزودن بخش جدید، باید آب قبلی جذب برنج شده باشد. وقتی تمام آب سبزیجات را به برنج افزودید، ماهیتابه را از روی گاز بردارید. پوست لیمو، آب لیمو، بادمجان‌های کبابی خردشده، پنیر پارمیسان و نمک را به ریزوتو اضافه کنید و خوب هم زنید. سپس درب ماهیتابه را بگذارید و ۵ دقیقه به آن استراحت دهید. مزه ریزوتو را امتحان کنید و مطابق میلتان، به آن نمک و فلفل سیاه بزنید.

برای سرو، ریزوتو را در کاسه‌های کم عمق بکشید و روی آن، بادمجان سرخ‌شده، پنیر پارمیسان، ریحان و کمی پوست لیموی رنده‌شده بریزید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله غذای رژیمی با مرغ را بخوانید.

3- دلمه بادمجان

مواد لازم:

  • چهار عدد بادنجان دلمه‌ای
  • یک پیمانه ذرت
  • ۳۰۰ گرم سینه مرغ
  • سه عدد پیاز
  • نصف یک عدد فلفل دلمه‌ای خرد شده
  • دو قاشق سوپخوری رب گوجه‌فرنگی
  • یک عدد هویج
  • دو تا سه عدد برگ بو
  • دو لیتر آب
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
دلمه

دستور طرز تهیه دلمه بادمجان:

  • ابتدا سینه مرغ را با یک عدد پیاز، هویج و برگ بو پخته و کنار میگذاریم تا خنک شود.
  • سپس به صورت نگینی خرد میکنیم.
  • پس از آن یک عدد پیاز دیگر را خرد کرده، تفت میدهیم و ذرت را اضافه میکنیم.
  • سینه مرغ خرد شده را نیز میریزیم و پس از اضافه کردن نمک و ادویه ها، ابتدا فلفل دلمه ای و سپس رب گوجه فرنگی را افزوده و پس از تفت کوتاهی زیر مواد را خاموش میکنیم.
  • در مرحله بعدی  بادمجانهای دلمه ای را شسته و محتویات داخل آنها را با کمک قاشق خالی میکنیم و از مواد آماده شده داخل بادمجانها را پر میکنیم.
  • در قابلمه ای مناسب یک عدد پیاز دیگر را رنده ریز کرده، تفت میدهیم و پس از افزودن زردچوبه و رب گوجه فرنگی، آب را داخل قابلمه میریزیم و بادمجانها را داخل قابلمه چیده و در آن را میگذاریم و به مدت ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم میگذاریم تا دلمه ها پخته شوند.

4- خورشت مرغ و بادمجان

خوراک مرغ و بادمجان یک مدل غذا با بادمجان است که برای مهمانی ها گزینه مناسبی است اما پخت آن چندان سخت نیست. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله خوشمزه ترین غذای کردی را بخوانید.

مواد لازم :

  • سینه مرغ یک عدد متوسط
  • بادمجان 5 عدد
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • آبغوره 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار کافی
  • گوجه فرنگی 4 عدد متوسط

دستور طرز تهیه خورش مرغ و بادمجان:

  • ابتدا بادمجان ها را پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید. بعد به آنها نمک بزنید تا تلخی آنها گرفته گردد. آنها را کنار بگذارید و سراغ مرحله بعد بروید.
  • در مرحله بعد مرغ را خرد کنید. بعد پیاز را نگینی خرد کنید و داخل ماهی تابه بریزید. روی آن روغن بریزید و نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
  • بعد از اینکه پیاز سرخ شد، مرغ خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا مرغ کمی سرخ گردد و تغییر رنگ بدهد.
  • حالا رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند و طعم رب را به خود بگیرند.
  • به مدت چند دقیقه مواد را روی شعله کم تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته گردد.
  • حالا یک لیوان آب جوش به مواد اضافه کنید و درب ظرف را ببندید. شعله را کم کنید تا مرغ بپزد.
  • بعد از نیم ساعت که آب خورشت کم شد، به آن آبغوره اضافه کنید.
  • حالا بادمجان ها را داخل خورشت بریزید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت پخته شوند.
خورش بادمجان و مرغ
  • طی این مدت، گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید. بعد با مقدار کمی روغن تفت دهید تا سرخ شوند. یک ربع قبل از اینکه غذا آماده گردد، گوجه ها را به خورشت اضافه کنید.

5- شامی بادمجان

اگر به انواع شامی علاقه دارید حتما شامی بادمجان را امتحان کنید چون بسیار خوشمزه و سالم می باشد.

مواد لازم:

  • بادمجان : پنج عدد
  • برنج پخته شده : نصف پیمانه
  • پنیر پارمزان : نصف پیمانه
  • گوشت چرخ کرده : 250 گرم
  • تره، مرزه و جعفری ساطوری شده : 150 گرم
  • تخم مرغ : دو عدد
  • پیاز رنده شده : یک عدد
  • نمک، فلفل و روغن مایع : به میزان لازم
شامی

طرز تهیه شامی بادمجان:

  • بادمجان ها را پوست بکنید و به مدت یک تا دو ساعت در آب و نمک بخوابانید تا تلخی بادمجان گرفته شود بادمجان ها از روغن کمتری استفاده کنند.
  • بعد از اینکه تلخی بادمجانها گرفته شد آن را زیر آب سرد بشویید تا نمک اضافه آن گرفته شود. بعد نها را با پارچه خشک کنید. بادمجانها را از وسط نصف کنید و در روغن سرخ کنید.
  • بعد از اینکه بادمجانها را سرخ کردید روی دستمال روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود.
  • سپس بادمجان ها را بکوبید و به همراه گوشت چرخ کرده ، برنج ، تخم مرغ ها ، پیاز ، سبزی ها و مقداری نمک و فلفل با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید.در آخر پنیر را هم به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
  • کف دستتان را چرب کنید و از مایه به اندازه دلخواه بردارید و پس از فرم دادن و قالب زدن در روغن داغ سرخ کنید

6- بادمجان حصیری

از بین غذاهایی که می توان با بادمجان تهیه کرد “دلمه بادمجان حصیری” یک پیشنهاد عالی و مناسب برای کسانی است که به دنبال غذای سبک برای وعده شام هستند.دلمه بادمجان حصیری یا همان بقچه بادمجان را می توانید به عنوان پیش غذا و یا به عنوان وعده شام سبک و رژیمی تهیه کنید .

 بادمجان حصیری

مواد لازم:

  • بادمجان:6 عدد
  • پیاز خرد شده :1 عدد متوسط
  • برنج آبکش شده :1 پیمانه
  • گوشت چرخکرده گوساله :200 گرم
  • روغن :به میزان لازم
  • نمک، فلفل سیاه، پودر پاپریکا و زردچوبه:به میزان لازم
  • سبزی معطر خشک:2 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی:1 قاشق غذاخوری
  • فلفل دلمه، گوجه و قارچ :برای تزیین
  • پنیر موزرلای رنده شده:1پیمانه

دستور پخت دلمه بادمجان حصیری :

مرحله اول

بادمجان ها را از قبل پوست گرفته و داخل آب و نمک بریزید تا برای نیم ساعت بماند. بعد از نیم ساعت بادمجان ها را از داخل آب خارج کرده و به شکل ورقه های نازک برش بزنید و سرخ کنید. بعد از اینکه دو طرف بادمجان ها طلایی شد آن ها را از تابه خارج کرده و روی دستمال آشپزخانه بچینید تا روغن اضافی اش برود.

مرحله دوم

قارچ ها را به شکل ورقه ای برش زده و در همان تابه بریزید و تفت دهید. قارچ ها را از تابه خارج کرده و پیاز را در همان تابه بریزید و تفت دهید تا سبک شود. سپس گوشت را افزوده و با پیاز تفت دهید تا تغییر رنگ داده و سرخ شود.

مرحله سوم

در ادامه ادویه ها را افزوده و مواد را زیر و رو کنید تا بخوبی یکدست شود. برنج آبکش شده را به تابه افزوده و مواد را خوب مخلوط نمایید . در ادامه رب را افزوده در گوشه ای از تابه تفت دهید و با سایر مواد مخلوط نمایید. در نهایت سبزی خشک را هم بریزید و برای چند ثانیه تفت دهید.

مرحله چهارم

اگر دوست داشتید میتوانید از سبزی تازه استفاده نمایید. دو ورق بادمجان را به شکل بعلاوه داخل یک بشقاب قرار داده و وسط آن یک قاشق از مواد دلمه قرار دهید و بادمجان را روی آن برگردانید و یک عدد خلال دندان را به شکل عمودی داخل آن فرو کنید. دلمه ها را به همین شکل آماده کرده و داخل سینی بچینید.

مرحله پنجم

فلفل دلمه ای و گوجه را به شکل مربع های یک اندازه و به تعداد دلمه ها برش بزنید. روی خلال دندان هایی که از دلمه بیرون زده یک برش فلفل دلمه ، یک برش قارچ و یک برش گوجه قرار دهید . در آخر روی دلمه ها پنیر رنده شده بپاشید و برای 10 تا 15 دقیقه در طبقه پایین فری که با دمای 150 الی 200 درجه گرم شده بپزید.

مرحله ششم

بعد از این مدت زمان دلمه ها را به طبقه بالای فر انتقال داده و برای چند دقیقه دیگر بپزید در حدی که پنیر طلایی شود. دلمه ها را از فر خارج کرده و به عنوان یک پیش غذای خوشمزه و یا شام سبک میل کنید.

نکات تکمیلی در مورد دلمه بادمجان حصیری:

  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
  • و زمان پخت و انتظار آن در حدود 45دقیقه میباشد .
  • دلمه بادمجان حصیری را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .
  • همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

سخن پایانی

شما در این مقاله با 6 مدل غذا با بادمجان آشنا شدید. همچنین از دستور تهیه و مواد لازم آنها آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

در هنگام سرخ کردن بادمجان چطور می توانیم روغن کمتری استفاده کنیم؟

افزودن کمی ماست به بادمجان قبل از سرخ کردن می ‌تواند باعث کاهش استفاده از روغن شود.

چگونه در تهیه انواع غذا با بادمجان تلخی بادمجان را بگیریم؟

بعد از برش دادن بادمجان ها برای ۳۰ دقیقه آن ها را در آب نمک قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا