راهنما خرید

راهنمای خرید بهترین سرخ کن + چرا سرخ کن‌ها بهتر از تابه‌های معمولی هستند؟

دستگاه سرخ کن علاوه بر سرعت بخشیدن به پخت و پز ، آشپزی را برای شما لذت بخش تر میکند، امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی بیشتر وسایل از حالت سنتی خارج شده اند، و شکل و شمایل مدرن به خود گرفته اند،با خرید سرخ کن ها علاوه بر این که کار شما را در پخت و پز راحت تر میکنند، به آشپزی شما سرعت میبخشند و همچنین طعم غذا را بسیار تردتر  میکنند.سرخ کن ها با توجه به المنتی که دارند گرمای یکسان و منظمی را به روغن و در نهایت به سبد داخل دستگاه منتقل میکنند، که این فرآیند باعث میشه خوراکی محتوای سبد به سرعت و با حرارت یکسان سرخ شود و شما در پایان شاهد رنگ زیبای غذای سرخ شده باشید.


فهرست مطالب


سرخ کن چیست؟

سرخ کن از یک المنت و سبد ساخته شده است کار المنت گرم کردن و جوشاندن روغن است و سبد محتویات غذای شما را در خود قرار میدهد. همچنین سرخ کن ها دارای سنسور هایی میباشند که در صورت سرخ شدن بیش از حد  غذا به شما آلارم میدهد و مانع از سوختگی غذا میشود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای خرید تلویزیون هوشمند  را بخوانید. این هشدار میتوانید به صورت یک چراغ سبز یا قرمز باشد، یا یک آلارم صوتی مانند صدای زنگ باشد.

جنس سرخ کن از چیست؟

سرخ کن ها از استیل ساخته میشوند، استیل مقاومت بالایی در برابر دمای بالا دارد، به طوری که تا ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد میتوان به آن حرارت داد بدون اینکه  آسیب ببیند.

چرا سرخ کن‌ها بهتر از تابه‌های معمولی هستند؟

سرخ کردن غذا در تابه معمولا کار چندان ساده‌ای نیست. برخی از مشکلات سرخ کردن غذا در تابه اینها هستند:

خرید بهترین سرخ کن
  • پاشیدن روغن روی اجاق گاز و اطراف آن؛
  • احتمال سوختگی دست‌وصورت با چکیدن روغن داغ؛
  • چرب و کثیف‌شدن لباس‌ها؛
  • نداشتن قابلیت تنظیم درجه حرارت (به‌طوری‌که غذا نه له شود و نه بسوزد).

سرخ کردن غذا در سرخ کن هیچ یک از این مشکلات را ندارد و بنابراین با خرید آن می‌توانید در وقت و انرژی‌تان صرفه‌جویی کنید. حالا بیایید ببینیم سرخ کن خوب باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد.درباره راهنمای خرید تلویزیون‌های شیائومی  بیشتر بخوانید.

یک سرخ کن خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

قابلیت جدا شدن قطعات: از آنجایی که در لوازم آشپزی باید به پاکیزگی و نکات بهداشتی اهمیت دهیم ، باید به این نکته توجه کنید که اقلام مختلف دستگاه به راحتی از بدنه جدا شود و قابل شستشو باشد این اقلام میتواند شامل سبد و سینی باشد که به طور مستقیم با غذای در حال پخت تماس دارد و باید بعد از هر بار استفاده به خوبی تمیز شود.

سیستم قطع کن اتوماتیک: وقتی شما اقدام به خرید سرخ کن میکنید، قطعا یکی از دلایل خرید شما این است که مدام پای گاز نایستید و وظیفه ی سرخ کردن غذا را به بهترین شکل ممکن به دستگاه بسپارید، پس باید حتما به این نکته توجه کنید که سرخ کن دارای قطع کن خودکار باشد تا درصورتی که غذای شما بیش از حد داشت سرخ میشد، به طور اتوماتیک خاموش شود. البته این ویژگی با علامت هشدار کاملا متفاوت است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنما خرید بهترین ماشین ظرفشویی 2022 را بخوانید.

نمایشگر دما: وجود نمایشگر دما میتواند یک حسن محسوب شود، این موضوع ارتباط مستقمی به بودجه ی شما دارد. بعضی از سرخ کن ها از نمایشگر لمسی بهره میبرند و برخی دیگر از دکمه هایی در اطراف نمایشگر اما سرخ کن هایی که قیمت نسبتا پایینی دارند کلا از صفحه نمایشی استفاده نمیکنند. البته که این موضوع نمیتواند ضعف سرخ کن باشد.

قابل تعویض بودن فیلتر:  بهتر است سرخ  کنی خریداری کنید که فیلتر آن قابل تعویض است. کار فیلتر جلوگیزی از بخار و پخش بوی ناشی از پختن غذاست . جنس فیلتر از کربن است .

لایه های داخلی دستگاه نچسب باشد: لایه ی نچسب در سرخ کن باعث سهولت در شستشو و همچنین بهتر سرخ شدن غذا میشود.

بررسی نکات مهمی که قبل از خرید سرخ کن باید به آنها توجه کنیم

قبل از هر چیز ابتدا درباره نوع سرخ کن تصمیم بگیرید. سرخ کن سه نوع اصلی دارد که عبارت‌اند از: سرخ کن برقی، سرخ کن گازی و ایرفرایر.

۱. کدام نوع برای شما مناسب‌تر است؟

  • سرخ کن برقی

سرخ کن برقی رایج‌ترین نوع سرخ کن است. این نوع سرخ کن ایمن‌تر از نوع گازی آن است، اما روغن در آن دیرتر از نوع گازی داغ می‌شود. بنابراین اگر مدت‌زمان داغ شدن روغن برایتان مهم است، باید به این نکته توجه کنید.

خرید بهترین سرخ کن

بیشتر سرخ کن‌های برقی در اندازه‌های کوچک و خانگی هستند و بنابراین برای سرخ کردن غذاهای حجیم مانند مرغ یا بوقلمون کامل مناسب نیستند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بهترین راهنمای خرید کولر گازی را بخوانید.

مزایا و معایب سرخ کن برقی:

  • ایمن‌تر از سرخ کن گازی است؛
  • بیشتر برای آپارتمان و فضای بسته مناسب است؛
  • معمولا برای غذاهای کوچک مانند میگو، سبزیجات و سیب‌زمینی طراحی شده است.
  •  سرخ کن گازی

سرخ کن‌های گازی غذاهای سرخ‌شده تُردتر و خوشمزه‌تری را تحویل می‌دهند و به‌همین‌دلیل محبوب‌ترند. سرخ کن‌های گازی برای فضای بیرون طراحی شده‌اند و ایمنی آنها کمتر از سرخ کن برقی است. بهترین مکان برای استفاده از سرخ کن گازی در فضای باز و بالکنی است که سرپوشیده نباشد.

خرید بهترین سرخ کن

البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای خرید یخچال فریزر را بخوانید. معمولا اندازه آنها از سرخ کن برقی بزرگتر است، به‌همین‌دلیل بیشتر سرخ کن‌های تجاری گازی هستند.

مزایا و معایب سرخ کن گازی:

  • غذاها را تردتر و خوشمزه‌تر سرخ می‌کند؛
  • روغن در آن سریع‌تر از سرخ کن برقی داغ می‌شود؛
  • می‌توانید با استفاده از کپسول گاز آن را در بیرون از منزل (به‌عنوان‌مثال در پیک‌نیک) هم استفاده کنید؛
  • ایمنی آن کمتر از نوع برقی است؛
  • حتما باید در فضاهای باز استفاده شود.
  •  ایرفرایر یا هواپز

ایرفرایرها یا همان هواپز در اصل سرخ کن به حساب نمی‌آیند زیرا غذا را در روغن فراوان سرخ نمی‌کنند. بااین‌حال آنها را در دسته سرخ کن‌ها قرار می‌دهند. ایرفرایرها از فناوری خاصی استفاده می‌کنند که در آن غذا از هر طرف به‌شکل یکسان گرما می‌بیند و غذایی کاملا ترد تحویل می‌دهد که مغز آن آبدار است. درست است که غذاهای سرخ‌شده به این روش خیلی خوشمزه و سالم هستند، اما نتیجه با غذای سرخ‌شده واقعا متفاوت است.

خرید بهترین سرخ کن

ایرفرایرها ایمنی بیشتری نسبت به سرخ کن‌های دیگر دارند و تمیزکردن‌شان راحت است. بسیاری از افرادی که خوردن غذاهای سرخ‌شده در روغن برایشان مضر است می‌توانند از این شیوه برای سرخ‌کردن استفاده کنند. ایرفرایرها نسبت به سرخ کن‌های دیگر گران‌ترند، اما با حجم روغنی که در سرخ کن‌های دیگر هدر می‌دهید، مسلما استفاده از ایرفرایر در درازمدت به صرفه خواهد بود.

مزایا و معایب ایرفرایر:

  • سالم‌تر از سرخ کن‌های دیگر است؛
  • تمیزکردنش راحت‌تر است زیرا روغن زیادی نیاز ندارد؛
  • غذاها در ایرفرایر واقعا سرخ نمی‌شوند؛
  • گران‌تر از سایر سرخ کن‌هاست.

مقایسه سه نوع سرخ کن در یک نگاه

 سرخ کن برقیسرخ کن گازیایرفرایر
ایمنیایمنی متوسطی داردایمنی آن از دو نوع دیگر کمتر استایمنی آن از دو نوع دیگر بیشتر است
محل استفادهمناسب برای فضای بسته و آپارتمانمناسب برای فضاهای بازمناسب برای فضای بسته و آپارتمان
قیمتارزان‌تر از ایرفرایر استارزان‌تر از ایرفرایر استگران‌تر از نوع برقی و گازی است
تمیزکاریمعمولا سخت اما بستگی به مدل داردمعمولا سخت اما بستگی به مدل داردآسان است
بازدهیروغن در آن دیر داغ می‌شودروغن سریع داغ می‌شودنیازی به داغ شدن روغن ندارد
نتیجه کارخوشمزه و تردخوشمزه‌تر و تردتر از نوع برقیسالم و ترد با مغز آبدار
غذاهای قابل‌پخت در آنمناسب برای غذاهای کوچک مانند سیب‌زمینی، مرغ تکه‌شده و میگومناسب برای غذاهای بزرگتر مانند مرغ و ماهی کامل و بوقلمونمناسب برای انواع غذاها ولی نه برای مرغ کامل یا بوقلمون

۲. به ظرفیت دستگاه توجه کنید

ظرفیت سرخ کن به حجم و نوع غذایی که در هر نوبت سرخ می‌کنید بستگی دارد. اگر اهمیتی به این موضوع ندهید، بعد از مدت کوتاهی خواهید دید که سرخ کنی که خریده‌اید نه به دردتان می‌خورد و نه می‌توانید آن را دور بیندازید. اگر خانواده جمع‌وجوری دارید و می‌خواهید از آن فقط برای درست کردن میان‌وعده‌ها برای غذاهای کم‌حجمی مانند بال مرغ، میگو، سیب‌زمینی یا سبزیجات استفاده کنید، می‌توانید یک دستگاه کوچک بخرید.

خرید بهترین سرخ کن

اما اگر خانواده پرجمعیتی هستید یا بیشتر وقت‌ها دورهمی‌های خانوادگی یا دوستانه دارید و می‌خواهید در حجم زیاد از آن استفاده کنید به فکر دستگاه بزرگتری باشید.

معمولا یک سرخ کن در اندازه متوسط برای خانواده‌های چهار تا پنج نفره کافی است و حدود ۰٫۷ لیتر روغن در آن جا می‌گیرد. سرخ کن‌های بزرگ برای خانواده‌های بیش از ۵ نفر مناسب‌اند و تا ۳ لیتر روغن می‌توانید در آنها بریزید. مقدار مواد غذایی که در این سرخ کن‌ها می‌توانید قرار دهید هم متفاوت است. به‌عنوان‌مثال، سرخ کن‌های کوچک حدود ۸۰۰ گرم، متوسط حدود ۱ کیلوگرم و سرخ کن‌های بزرگ بیشتر از ۲ کیلوگرم مواد غذایی را در خودشان جا می‌دهند.

اگر از سرخ کن می‌خواهید برای سرخ کردن مرغ و ماهی کامل یا بوقلمون استفاده کنید باید به‌دنبال سرخ کن‌های بزرگ که معمولا گازی هستند باشید.

فراموش نکنید که شکل محفظه سرخ کن در اندازه آن تأثیرگذار است. معمولا مدل‌های استوانه‌ای برای تعداد زیاد و شکل چهارگوش برای خانواده‌های با تعداد کم مناسب‌تر است.

۳. امنیت دستگاه را درنظر بگیرید

این درست است که هر وسیله پخت‌وپز دیگری هم ممکن است خطراتی داشته باشد، اما به‌طورکلی رعایت نکات ایمنی در سرخ کن‌ها مخصوصا سرخ کن‌های گازی اهمیت بیشتری دارد. در هنگام خرید سرخ کن توجه کنید که تجهیزات ایمنی زیر را داشته باشد:

  • دکمه خاموش‌شدن خودکار: این دکمه زمانی که روغن به دمایی بالاتر از حد عادی می‌رسد خودبه‌خود دستگاه را خاموش می‌کند تا روغن و دستگاه آتش نگیرد.
  • کابل جدا شونده: سرخ کن‌های برقی معمولا سیم بلندی دارند. تصور کنید اگر پای کسی به سیم گیر کند واژگون شدن این دستگاه پر از روغن جوشان تا چه اندازه می‌تواند خطرناک باشد. در سرخ کن‌های با کابل جداشونده، در صورت کشیدگی سیم دیگر دستگاه واژگون نمی‌شود و فقط خود کابل از دستگاه جدا خواهد شد.
  • پنجره نظارت یا در شیشه‌ای: سرخ کن‌هایی که در آنها شیشه‌ای است یا پنجره نظارت دارند، ایمن‌ترند. زیرا می‌توانید بدون باز کردن در دستگاه بر روند سرخ‌شدن غذا نظارت کنید. به این ترتیب، خطر سوختگی با بخار داغ یا روغن جوشان وجود نخواهد داشت.

نکته مهم: معمولا استفاده صحیح از سرخ کن کوچکترین خطری ایجاد نمی‌کند. بنابراین حتما کتابچه دستورالعمل هر سرخ کن را به دقت بخوانید تا بدانید چه نکات ایمنی را در هنگام کار با سرخ کن باید رعایت کنید.

۴. تک کاره بخرم یا چند کاره؟

برخی مدل‌های سرخ کن علاوه‌بر سرخ کردن می‌توانند کار کباب کردن، بریان کردن و نظایر آنها را هم انجام دهند. این بسته به نیاز شماست که کدام مدل را انتخاب کنید.

۵. توان دستگاه چقدر باشد؟

بیشتر سرخ کن‌ها توانی در حد ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ وات دارند. هر چه توان دستگاه بالاتر باشد، روغن سریع‌تر داغ می‌شود و بنابراین زمان کوتاه‌تری برای آماده شدن سرخ کن نیاز خواهید داشت.

۶. کاربرد و تمیزکاری آسان را در نظر بگیرید

قبل از هر چیز باید بدانید تمیز کردن سرخ کن کار ساده‌ای نیست. یعنی سرخ کنی وجود ندارد که فکر کنید خیلی راحت تمیز می‌شود. بااین‌حال، بعضی مدل‌ها ویژگی‌هایی دارند که کار تمیز کردن‌شان را تا حدودی آسان‌تر می‌کند. سرخ کن‌هایی که دارای قطعات جداشدنی هستند راحت‌تر تمیز می‌شوند. در بعضی مدل‌ها حتی می‌توان این قطعات را در ماشین ظرفشویی شُست. از سوی دیگر تخلیه روغن از سرخ کن هم کار پردردسری است. بهتر است مدل‌هایی را انتخاب کنید که سیستم تخلیه روغن داشته باشند. این سیستم به شما کمک می‌کند به راحتی روغن را از دستگاه خارج کرده و سپس دستگاه را تمیز کنید.

اگر سرخ کنی که می‌خرید سیستم تخلیه روغن ندارد، یک تلمبه روغن دستی که تصویر آن را می‌بینید خریداری کنید. این کار به شما در کشیدن روغن از محفظه کمک می‌کند.

۷. بهتر است ترموستات داخلی داشته باشد

هر چند این مورد ضروری نیست و می‌توانید از یک ترموستات جداگانه هم برای آن استفاده کنید، بااین‌حال ترموستات داخلی خیلی راحت‌تر است. ترموستات درجه حرارت روغن را تنظیم می‌کند. به این ترتیب هر وقت روغن به دمای خطرناک بیشینه رسید، ترموستات درجه حرارت را کم می‌کند و هر وقت از حد معینی پایین‌تر آمد، دوباره دما را افزایش می‌دهد.

۸. قابلیت تنظیمات دمایی داشته باشد

بعضی دستورات غذایی به‌شکلی هستند که باید در درجه‌حرارت و تا دمای خاصی طبخ شوند. سرخ کن‌های دیجیتال خودشان تایمر و تنظیم دما دارند که کافی است آنها را تنظیم کنید و بقیه کار را به سرخ کن بسپارید.

۹. هشداردهنده تعویض روغن داشته باشد

گاهی اوقات روغنی که استفاده شده است زیاد نسوخته و می‌توان دوباره از آن استفاده کرد. مدل سرخ کنی را بخرید که هشداردهنده برای تعویض روغن داشته باشد و وقتی روغن بیش‌ازحد سوخته یا قهوه‌ای می‌شود به شما هشدار دهد.

۱۰. بدنه عایق مهم است

در هنگام خرید سرخ کن به‌دنبال مدل‌هایی باشید که با وجود روشن بودن بدنه آنها داغ نشود و بتوانید آنها را با دست بگیرید. به‌این‌ترتیب دست‌تان در اثر بی‌احتیاطی نمی‌سوزد.

۱۱. تعداد سبدها را در نظر بگیرید

برخی مدل‌های سرخ کن ممکن است یک یا دو سبد تور سیمی داشته باشند. معمولا این سبدها دسته بلندی دارند که برای خارج کردن غذای سرخ‌شده از روغن کار را راحت‌تر می‌کند.

در محفظه سرخ کن گاهی می‌توانید یک سبد بزرگ و گاهی دو سبد کوچک قرار دهید و دو غذای مختلف را در آنها سرخ کنید. اگر خود سرخ کنی که انتخاب کرده‌اید یک سبد بیشتر ندارد، در صورت تمایل، خودتان می‌توانید سبدهای اضافی را خریداری کنید.

۱۲. برندهای محبوب کدامند؟

برندهای سرخ کن موجود در بازار بسیار متنوع هستند. اما برخی از برندهای بسیار محبوب سرخ کن عبارت‌اند از: دلونگی، فیلیپس و تفال که هر یک ویژگی‌های خاص خودشان را دارند و در قیمت‌های متفاوتی در بازار عرضه می‌شوند.

۱۳. قیمت چقدر است؟

سرخ کن‌ها در بازار در قیمت‌های متفاوتی موجود هستند. با توجه به بودجه‌تان و نیز امکاناتی که در سرخ کن مدنظرتان است، می‌توانید آنها را انتخاب کنید. ناگفته نماند که ایرفرایرها، سرخ کن‌های چندکاره و نیز سرخ کن‌های صنعتی گران‌تر از سرخ کن‌های عادی هستند.

سخن پایانی

شما در این مقاله با راهنما خرید سرخ کن آشنا شدید. همچنین از انواع آن و نکات مهم در خرید آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

چند نوع سرخ کن وجود دارد؟

به‌طور کلی ۳ نوع سرخ کن، شامل «سرخ کن بدون روغن» – «معمولی» – «مینی سرخ کن»‌ وجود دارد.

سرخ کن تفال ساخت کجاست؟

تفال یکی از معتبرترین برندهای لوازم خانگی است، که لوازم پخت‌وپز متنوعی را عرضه می‌کند. سرخ کن یکی از پرفروش‌ترین محصولات این برند «فرانسوی» محسوب می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا